Черна роза – рядко цвете, което почти е изчезнало!

Черни рози – Черните рози са един вид рядко цвете, чието съществуване е почти изчезнало и естествено расте само в региона Халфети, Турция. Съществуването на тази черна роза продължава да намалява с времето и почти изчезва.

Черните рози в Индонезия действително съществуват, но цифрите са много малки. Mawar Hitam е известен не само поради своята уникалност, но и историите и митовете на черните рози са също толкова популярни.

Тази черна роза често се свързва със света на вампирите и черната магия. Някои дори казват, че черните рози са символ на мъртва любов. Поради рядкото и малко присъствие, не е изненадващо, че цената на черните рози на дръжката е доста скъпа. Моля, елате в Халфети, Турция, ако искате да имате това уникално цвете.

Причината, поради която оригиналните черни рози процъфтяват много в региона на Халфети, Турция, е, че състоянието на земята е рядко и не е същото като в други региони (прочетете: създаване на плодородна почва ). Климатът също е повлиян от присъствието на река Ефрат. Тази комбинация прави розите да растат в тъмно пурпурно или старо магента близо до черно.

Естественият пигмент се нарича антоцианин, който е естествено цветно съдържание, намиращо се в боровинките и малините. Черните рози обикновено цъфтят само 2 пъти на 1 година за 15 дни.

За съжаление, изграждането на язовири в Халфети трябва да измести много земя и земя. Това прави съществуването на черни рози по-малко и почти изчезнало. Местните жители и служители все още се борят да поддържат това рядко и уникално цвете.

Черните рози, които цъфтят през есента и пролетта, вместо това ще бъдат тъмно червени на цвят. Всъщност през лятото черното ще избледнее. Правителството все още прави всичко възможно, за да запази това рядко цвете от оцеляване и неговото съществуване е туристическа атракция Halfeti, Турция.

Как възнамерявате да видите оригиналните черни рози в Halfeti ?, моля посетете по време на празниците. Или можете да си купите от хора, които продават черни рози, разбира се, с цени, различни от тези в Турция.

Следвайте ни в социалните медии