Чайка отвлече чихуахуа! (Снимки)

Нахална и много гладна чайка похити куче от двора на собствения му дом в крайморския град Пейнтън, графство Девън, Южна Англия, съобщава местното издание Devon Live.

Инцидентът с ч-годишния Гизмо – кафяво-бяло чихуахуа – е станал в неделя.

Куче било в задния двор на стопанката си – 24-годишната бека хил, когато към него ненадейно се спуснала чайката, сграбчила го и отлетяла в неизвестна посока, държейки Гизмо в клюна си.

Очевидец на шокиращото отвличане станал партньора на Бека.

“Той беше навън и простираше, когато птицата връхлетяла и сграбчила малкото ми куче. Отнесла го е много надалеч, защото изведнъж я загубихме от поглед “, разказва 24-годишната Бека Хил и допълва: “Нямам представа дали го е изпуснала, нито къде е той сега.”

Тя и нейният партньор не могли да направят нищо, освен да гледат с ужас как птицата се отнася кучето в клюна си.

Притеснената собственичка незабавно подала сигнал към местните служби и към медиите и пуснала съобщение в социалните мрежи, споделяйки ужасната съдба на своя домашен любимец, пише в. Mirror.

“Моля, моля, моля, ако някой намери чихуахуа, мое е. Една чайка го взе от градината ми – „Маридон Роуд“, Пейнтън”, гласи съобщението, в което са оставени адресът и телефона ѝ, както и описание на кучето.

В публикацията пише още, че шестгодишна дъщеря на Бека е “наистина разстроена” и кучето ѝ “много ѝ липсва”.

За щастие детето не е било свидетел на отвличането на Гизмо, а семейството продължава да се надява, че малкото чихуахуа ще бъде намерено живо и здраво, пише вестник Metro.

Това не е първият случай, в който чайки извършват подобни свирепи атаки над кученца. Въпреки това Бека казва, че никога не е очаквала да ѝ се случи нещо подобно.

През май 2015 г. друг собственичка на домашен любимец от Девън, наблюдавала с ужас, как любимото ѝ куче (също порода чихуахуа) е брутално убито от ято чайки. 57-годишната Ники Уейн открила, че птиците кълват до смърт малка Бела, след като кучето успяло да отвори леко открехнатата врата на къщата ѝ и да изтича навън.

Следвайте ни в социалните медии