Циганин счупи главата на полицай

Ром счупи главата на полицай, след като униформеният му наредил да спре музиката. Мъжът обаче категорно отказал, тъй като празнувал само два дни, а му предстоял и трети, в който да разпива и да се весели. За случаят съобщиха от дирекцията на МВР в Сливен, където редовно се налага да се справят с нарушители на обществения ред.

До инцидента се стигнало, след като на тел. 112 били получени 11 сигнала за силна музика, която нарушавала ежедневно тишината в сливенския квартал „Надежда“.Към мястото бил изпратен екип, който да спре безчинствата на ромите, но униформените срещнали сериозен отпор от празнуващите на ул. „Крали Марко“.

„Екипът се е натъкнал на изключително нагло и агресивно поведение от страна на две лица в явно нетрезво състояние. Единият бил на 45 години, а другият на 22. По-възрастния категорично отказал да се подчини на колегата. Хванал камък и го ударил в главата. След това хукнал да бяга. По-младото момче го последвало, но преди това също се опитал да нарани униформените, за радост без успех. Двамата са се опитали да се укрият, но са били заловени“, обясниха от полицията в Сливен.

Докато ги издирвали, колегите на пострадалите полицаи иззели две музикални уредби и съставили 6 протокола за предупреждение и 2 акта по Наредбата за обществения ред на община Сливен.

Следвайте ни в социалните медии