Хитовите тенденции сред прическите през лято 2019

Тази година сред прическите и косите на дамите доминира тенденцията за комфорт и най-вече естественост.

Това лято може спокойно да оставите настрана масивните аксесоари или екстеншъни. Не е нужно да прекарвате няколко часа пред огледалото, за да си направите бляскава прическа.

Моден провал: Секси звезди лъснаха по голи дупета на фестивала в Кан, цепките им шашнаха всички

Модните тенденции през пролетта и лятото на 2019 година ни говорят, че прическата трябва да бъде преди всичко удобна и да не е трудоемка. Най-хитови ще са прическите, които не изискват много старание, за да бъдат направени.

Наблюдава се тенденция към ултра късите коса. За дамите, които обаче държат на дългите си кичури, то е подходящо да си направят лежерен кок или просто да се вържат на опашка. Важно е преди всичко да се чувствате удобно и комфортно.

Тези от вас, които си падат по експериментите и са готови на какви ли не креативни и луди неща, могат да опитат да обръснат част от косата си. Преди години това беше истински хит сред дамите, а сега тази модна тенденция се завръща с гръм и трясък. Може да махнете част от косата си с машинка при слепоочията или малко над тила. Тази прическа лесно се трансформира в още много други, в зависимост от станата, на която носите косата си.

Друга тенденция това лято са т.нар. холивудски къдрици. Добре е все пак да не злоупотребявате с пособията за оформяне на косата ви, като преси, ролки и маши. Къдриците си остават прическа, която е най-добре да бъде използвана с повод.

Най-хитово това лято ще бъдат опашките. Може да бъдат разнообразени с плитки или пък да навиете краищата си, да използвате интересни малки аксесоари или пък да направите опашката си настрани.

Плитките всъщност ще са също хитова тенденция през идните горещи месеци. Най-добре е през летния сезон да се откажете от трудоемките неща и просто да сплетете набързо косата си в една рехава, но чаровна плитка. В интернет има много видеа, които показват иновативни начини за сплитане на косата, които може да са ви от полза.

Кичурите остават на мода, защото могат да внесат цвят във всяка прическа, без да влагате дори никакви усилия за косата си.

Следвайте ни в социалните медии