Хип-хоп звездата Ice Cube ще направи ексклузивно шоу в зала “Арена Армеец”

Хип-хоп звездата ICE CUBE (Айс Кюб) ще направи ексклузивно шоу в столичната зала “Арена Армеец” на 27 ноември тази година, съобщи промоутърът Joker Media.

O’Shea Jackson, известен повече като ICE CUBE, е изпълнител, писател, актьор, продуцент, режисьор и един от основателите и собственици на THE BIG3 (професионална баскетболна лига за 3х3 в САЩ). Но фенове знаят, че най-големият му принос в света на музиката е сформирането на култовата банда N.W.A. (Niggaz With Attitude). Заедно с Dr. Dre, покойният вече Easy E, DJ Yella и MC Ren правят най-значимият пробив за HIP-HOP-a в музикалния бизнес. Това става факт веднага след излизането на втория им и изключително провокативен албум “Straight Outta Compton”, които включва и култовият трак “F*** tha Police”.

Самият CUBE e смятан за един от пионерите на gangsta rap-a, а тежкият саунд и провокативни текстове на N.W.A. разтърсват из основи музикалната индустрия, като през това време правят милиони продажби в световен мащаб. С две думи: N.W.A. е групата, която буквално изобрети и подари HIP-HOP-а на света. Всичко това е в резултат от смазващите рими на ICE CUBE и разбира се продуцентският нюх и огромна музикална култура на Dr. Dre.

С неподръжаемият си rhyme flow CUBE поставя началото на цял нов жанр в HIP-HOP музиката, а именно Gangsta Rap.

След огромния успех на бандата O’Shea напуска групата, заради несправедливото разпределени на приходите и успешно стартира мултимилионната си соло кариера. С няколко (признати от критика и фенове) успешни самостоятелни албума, знакови роли в киното, успешни сътрудничества с артисти като David Bowie, Trent Reznor и др. ICE CUBE се превръща в една от иконите на HIP-HOP индустрията.

И така до днес, CUBE е един от най-влиятелните хора в бранша. Едно от доказателствата е например факта, че ICE CUBE е единственият рапър правил собствено шоу в прочутата Sydney Opera House. Освен, че името му е в ‘Залата на Славата’ (Rock’n’Roll Hall Of Fame), той е и притежател на мултиплатинени записи, актьорски роли в над 50 телевизионни и кинопродукции, като в голяма част от тях е не само актьор, но и продуцент и/или сценарист, или и трите едновременно. Феновете на gaming-a пък, ще разпознаят гласа му в Call of Duty или Doom 3. Още едно доказателство за мащаба и влиянието на таланта на CUBE в света на ентъртейнмънта.

Следвайте ни в социалните медии