Филм на “Нетфликс”, представящ Исус като гей, разбуни духовете

Бразилското правосъдие нареди на “Нетфликс” да изтегли “Първото изкушение на Христос” от предлаганите онлайн свои филми, защото представя Исус като гей, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Съдията Бенедикто Абикаир от втора съдебна инстанция в Рио де Жанейро поясни, че взел това решение по настояване на католическата асоциация “Сентру Дон Боско де ла Фе и ла култура”, за да успокои духовете сред християнската общност и бразилското общество, предаде БТА.

Искът за изтегляне бе отхвърлен от първата съдебна инстанция, а решението на втората съдебна инстанция може да бъде обжалвано. “Нетфликс” и продуциралата филма компания “Порта дос фундос” оповестиха, че не са били информирани за решението.

“Първото изкушение на Христос” се предлага от “Нетфликс” от 3 декември м.г. Филмът представя в комична светлина семейна вечер, на която Христос присъства заедно с друг мъж хомосексуалист. Сценарият предизвика гнева на католически организации в Бразилия. “Подкрепяме свободата на словото, но струва ли си да бъде накърнена вярата на 86 процента от населението на страната? Въпросът е поставен на разглеждане”, написа в Туитър Едуардо Болсонаро, синът на президента на Бразилия Жаир Болсонаро.

Петиция за изтегляне на филма събра хиляди подписи.

Следвайте ни в социалните медии