Фейсбук се превръща в място само за кротките и удобните!

Публикуваме коментар на Елена Гунчева относно рестрикциите във Фейсбук, с които все по-често се сблъскваме:

“Фейсбук изцяло работи за пари.

Не от нас, които си споделяме и пишем. От правителсттвата, които искат да държат социалните мрежи на територията си под контрол. И наплашен от санкциите и обвиненията. От място за свободно изразяване на мнение, фейсбук се превръща в строго контролирана мрежа, в която се допускат само кротките и удобните, на които не им стига мозъкът да споделят повече от някое кученце и цветенце.

За изборите в България ФБ направи на управляващите предизборен подарък – или пък може би платена услуга – да ограничи всички, които са неудобни. Не съм само аз. Изтриването на акаунта на Елена Цонева Гунчева, който беше най-активният, е едното. Имах ограничение за споделяне до вчера.

Ограничението е снето, но аз не мога отново да споделям. Не мога дори да споделям на собствената си страница Шести септември. Не мога и да коментирам там. Явно ФБ ми е поставил пълен бан! И ако бях само аз, нямаше да протестирам толкова. Но са ограничени почти всички, които изразяват собствено мнение и са против статуквото. На тях им затварят устата.

Свободата ни е застрашена. Компромисите започват от малкото. Независими медии нямаме. Свободата на словото я ограничиха с политкоректната реч, която ни кара да наричаме нещата с лъжливи имена и да не вярваме на очите си.

Независими политици нямаме. Всички са купени и обвързани по един или друг начин. Малкото независими са гледани лошо и смачквани от системата. 1984 не е книга, тя е действителността. Сега, тук и за в бъдеще.

Не можем да разберем, че с нашата толерантност, разбиране и цивилизованост сами си сложихме веригите. Защото тези, които ни управляват, които ни манипулират, които в кабинети решават нашето бъдеще, не са нито толерантни, нито цивилизовани. Тяхната цел е властта над хората. И не смятат, че свободата е ценност, тя ги плаши и им пречи. И не смятат, че един или повече трупове са нещо нередно в пътя към целта, която преследват.

Аз няма да бъда толерантна към колонизаторите. Няма да бъда толерантна към тези, които си въобразяват, че контролират света. Няма да бъда толерантна към тези, които се опитват като стадо да ни накарат да вървим, блеейки от възторг, по пътя към кланицата. Аз няма да бъда толерантна към „новите европейци“ и „новите българи“. Няма да бъда толерантна към всичко и всеки, който застрашава свободата и независимостта на България и на българите!

Свобода или смърт! Време е да си го припомним!”

Следвайте ни в социалните медии