Учител сложи кашони на главите на ученици, за да не преписват!

Мексиканец накара учениците си да нахлупят картонени кутии на главите си, за да блокира периферното им зрение и да избегне възможно преписване на изпит.

Луис Хуарес Тексис, директор на Кампус 01 “Ел Сабинал” в гимназията в мексиканския щат Тлакскала, бе обвинен в унижение и нарушаване на човешките права на учениците си, след като в мрежата стана много популярен видеоклип, в който се вижда как наблюдава децата по време на изпит, а те са с кашони на главите си. Родителите на малчуганите споделили снимка в социалните мрежи и написали декларация, в която молят образователните органи да уволнят учителя.

“Осъждаме тези актове на унижение, физическо, емоционално и психологическо насилие. Тъкмо така Луис Хуарес Тексис се държи с учениците. Като родители сме загрижени за образованието на децата си и молим властите и образователните институции да се намесят незабавно, за да гарантират правата на децата и да освободят от длъжност Тексис. Надяваме се този тип насилие да не се разпространи из други училища и да се спре това унижение на мястото, определено за трупане на знания”, се казва в декларацията, публикувана във “Фейсбук”.

Снимката на децата с кашони на главите и продупчени отвори само за очите, за да могат да виждат само пред себе си, но не и настрани, бе споделена хиляди пъти в социалните мрежи. Въпреки острата реакция на родителите, мнозинството от потребителите го поздравили за ефективния начин за избягване на шашми, пише “Канал 3”.

Когато местни журналисти го попитали как ще коментира ситуацията, Хуарес Тексис казал само, че е участвал като наблюдател, а учениците приели метода му без протести.

Следвайте ни в социалните медии