Удължават разследването на катастрофата с Местан

Срокът за разследването на катастрофата с участие на Лютви Местан ще бъде удължен. Още два месеца ще се изготвя комплексната автотехническа експертиза, съобщи 24родопи.

Още няма категорична оценка чия е вината за инцидента от миналата година. При катастрофата загина 6-месечно бебе, чийто баща бе приведен като обвиняем в съпричиняване на смърт. Юсеин Ахмед бе пуснат под гаранция.

Произшествието стана на 14 април 2019 г. край разклона край село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини, се блъска в идващото БМВ, в което се вози семейството на Ахмед. Самият Местан твърди, че бащата е карал с голяма скорост и не е съобразил риска на пътя. Веднага след инцидента книжката за шофиране на бившия лидер на ДПС беше отнета. Впоследствие тя му бе върната. А защитата на Ахмед е категорична, че той няма вина за случилото се.

Иначе това е поредният път, в който се удължава срокът по разследването на случая. За последно това се случи през октомври миналата година.

Следвайте ни в социалните медии