Уволненият от Тереза Мей министър разкри от какво е болна

Уволненият военен министър на Великобритания Гевин Уилямсън опроверга твърденията на медиите, че е бил отправен в оставка заради думите си, че Тереза Мей е неспособна да управлява правителството и заради пускане на слухове, че е болна от диабет.

По-рано вестник “Сънди таймс” публикува статия, в която се твърдеше, че министърът на отбраната е бил отстранен именно заради разпространяване на лична информация за здравословното състояние на Тереза Мей.

Според изданието Мей загубила доверие към министъра си, защото той настоявал за отправянето на войски от Великобритания в Южно – Китайско море, а също и в пет страни от Африка. В публикацията се твърди още, че на едно от заседанията на кабинета след отказа на Мей да приеме предложението му той написал на официален документ грозни обиди за премиер – министъра на Великобритания.

“Това е абсолютно безумие – и за едното твърдение, и за другото. Разбира се, че никога не съм правил нещо подобно. Това е класическо заливане с мръсотия от страна на премиер – министъра и Марк Седвил, защото те нямат никакви доказателства”, заяви уволненият министър.

По-рано Тереза Мей обвини екс министъра в изтичане на секретни сведения от заседанието на Съвета по безопасност. Тя критикува министъра, обвинявайки го, че има намерение да вкара страната във война. В крайна сметка Уилямсън бе отправен в оставка с формулировката “загуба на доверие”.

Следвайте ни в социалните медии