Трудова злополука във Враца, мъж загина на работното си място

53-годишен мъж е загинал на работното си място във Враца, пише агенция BulNews.

Мъжът е бил разкъсан от тестова машина в двора на завода за производство на полиетиленови и полипропиленови тръби „Химипласт“.

Трагичният инцидент е станал в петък малко преди 18 часа. Работният ден за Емил Димитров е бил приключил, но той вместо да си тръгне и да издаде специалните машини, отишъл да помогне на жена си, която също работи в предприятието.

Оказало се, че в тестова машина е била заседнала тел. Мъжът без много да се мисли решил сам да се справи с проблема, въпреки че съоръжението имало ограничител, на който пишело, че влизането е абсолютно забранено. Докато се усети бил засмукан от валяците и в двора на фирмата се разнесли пронизващи кръвта писъци.

На метри от машината се намирал управителят на фирмата Сергей Тодоров, който веднага хукнал към работника. На мястото светкавично се стекли всичките у колеги от предприятието, но като видели какво е станало останали вцепенени. Единствено Тодоров реагирал адекватно и веднага изтеглил разкъсания работник. Обадил се на тел. 112 и тръгнал към портала на фирмата, за да посрещне линейката. По думите на управителя медиците пристигнали бързо, но Емил вече бил мъртъв.

Сергей Тодоров все още е в шок и не може да проумее как работник с 10-години стаж във фирмата е постъпил толкова безотговорно. По процедура Емил Димитров е трябвало да сигнализира на техниците и управителя за проблема с машината, а вместо това той е решил сам да отстрани омотаната тел, което е коствало живота му.

Следвайте ни в социалните медии