Трагедия! COVID-19 отне живота на известен българин

Именитият български езиковед доц. д-р Борислав Георгиев е сред починалите от COVID-19. Новината за това съобщиха в социалните мрежи негови близки и приятели.

Трагедията е огромна, защото само преди седмици Борислав Георгиев се сбогува с любимата си съпруга Албена Руневска. Тя също е изтъкнат преподавател и тези, които я познаваха приживе, я описват като един от най-светлите и лъчезарни хора.

До последно Борислав Георгиев се е надявал, че съпругата му ще оцелее, след като се налага да бъде приета внезапно в болница и да се оперира.

В социалните мрежи десетки приятели и познати на семейството се молят за нейното изцеление. Но тя така и не успява да се пребори и почива на 11 април.

Когато седмици по-късно самият доцент е приет в болница след съмнения за коронавирус, никой от приятелите му не може да повярва, че това се случва.

Самият учен се интересува от вълната на заболяването у нас и до последно следи актуалните новини по този въпрос.

“Каквото и да ви казват, той просто отиде при своята Бени, защото не можа да понесе смъртта й”, коментират във Фейсбук негови приятели.

Борислав Георгиев бе сред най-изявените български езиковеди, семиотик, езиков антрополог и публицист, преподавател по съвременен български език в Нов български университет, където четеше лекции по функционална грамотност и комуникативна граматика на българския език, езикова антропология, езикова прагматика, социолингвистика и семиотика на писмения текст.

Следвайте ни в социалните медии