Топлата есен продължава!

Днес през деня ще бъде предимно слънчево, но в часовете след полунощ и преди обяд над Източна България ще има мъгла или ниска облачност. В сутрешните часове мъгла ще има и на места в котловините и низините от останалата част на страната. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 23 и 28 градуса, в София – около 26 градуса. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса.

Над Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. В следобедните часове видимостта временно ще се подобри, а облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са от 19 до 21 градуса. Температурата на морската вода ще е 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.

Атмосферното налягане през деня още малко ще се понижи и ще бъде близко до средното за октомври.

В сряда и в четвъртък ще остане топло за периода, в повечето райони в Западна България ще е и слънчево. На места в низините на изток, а в четвъртък и покрай Дунава, след полунощ и преди обяд, ще има ниска облачност или мъгла, от които ще преръмява. Ще бъде почти тихо.

Преобладаващите максимални температури ще са между 21 и 26 градуса, по Черноморието, където ниската облачност или мъглата ще се задържат по-дълго – до около 20 градуса. Минималните температури в повечето места ще са между 7 и 12 градуса. В планините ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за втората половина от октомври.

Следвайте ни в социалните медии