ТИР пропадна в канавка. Динко с Mercedes G-Klasse спасява умиращи прасета

Фигурата на ямболията Динко Вълев, известен у нас като ловец на бежанци по границата, се откроява с яркото си присъствие около трагедията с умиращите близо 200 прасета от катастрофата в Ришкия проход.

„Символът“ на Ямбол пристигна с черната си Mercedes G класа СВ Х1Х1Х1 и вече води преговори с представител на фирмата – собственик на катастрофиралия товар, както и с превозвача.

Сайтът „Флагман“ публикува присъствието на тежкотоварната техника, която собствениците на злополучната жива стока вече са докарали на мястото на масовата трагедия. Всеки момент трябва да започне спасителната операция на животните, затрупани при пропадането на тира в канавката.

Динко твърди, че неговият джип е с много по-мощен двигател и цялостният тунинг на возилото, за което се говори, че струва близо 200 бона, е много по-надежден, отколкото специализираната техника.

ТИР катастрофира. Динко с Mercedes G-Klasse спасява умиращи прасета

Все още не се знае дали героят, който винаги се появява сред първите в подобни случаи, ще бъде включен в акцията. Времето е лошо. Напълно възможно е екипите на гражданска защита да имат нужда от проявената мъжественост и самоотверженост на Динко Вълев.

Изяснен е собственикът на товара – фирма “Аякс” от село Козлодуйци, Добричко. Документите за превоза изглеждали изрядни. Прасетата трябвало да бъдат превозени до кланица в Пазарджик.

Курсът бил отразен в регистрите на Българската агенция по безопасност на храните и е бил за общо 210 прасета.

Следвайте ни в социалните медии