Тайни от кухнята! Никога не си поръчвайте тези неща в ресторант

Когато отидете в ресторант, има неща, които е по-добре никога да не си поръчвате.

Колкото и да сте гладни и нещата в менюто да изглеждат примамливо.

Кои са тези ястия разкриват служители в кухнята на ресторанти от целия свят. Bright Side събра най-добрите коментари от форумите на Reddit, в които професионални служители споделят техните мнения.

“Супа. Тя никога не се охлажда правилно през нощта, за да остане топла часове наред“.

“Коктейли с плодове. Лимони, лайм, портокали и т.н. почти никога не се измиват правилно и се обработват с голи ръце.“

“Нищо на място, което има повече от 8 страници в менюто. Това означава, че всички храни се топлят в микровълнова печка или са замразявани.“

“Вегетарианска пица. В соса има животинска мазнина, която се ползва за естествен сгъстител.“

“Starbucks – не поръчвайте нещо от ” тайното меню”. Не знаем какво е snickerdoodle frappuccino, тъй като това не е част от менюто. Служителите ще се радват да ви направят питие, ако просто обясните рецептата, а не само името. Или рискувате да си докарате диабет от една чаша“.

“Не купувайте пуканки в киното на първа за деня прожекция. В повечето случаи са останали от вечерта и са претоплени“.

„Всичко с масло от трюфели. Има синтетична миризма, а трюфелите не се използват за това.”

“Безалкохолно с лед. Според някои изследвания, количеството бактерии в леда в McDonald’s, Burger King, KFC и дори в Starbucks е много повече, отколкото в тоалетните на тези места. Това е така, защото машините за лед се чистят много рядко, за разлика от тоалетните.”

“Ако видите нещо в менюто и не можете да намерите най-малко 1 или 2 други продукти, които могат да бъдат използвани, не го поръчвайте. Например ако има сандвич с телешко, а това месо не присъства в друго ястие, не го поръчвайте, защото се очаква това месо да не е прясно, а замразявано.“

“Когато работех в Канада, пилето на скара в McDonald’s престояваше там дълго време. Същото се отнасяше и за рибните филета”, споделя бивш служител на веригата.

Следвайте ни в социалните медии