Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

Съдът в Бургас пусна подсъдимия Бенчо Бенчев, обвинен в укривателството на несебърския бос Димитър Желязков-Очите, да се лекува в Турция.

Това стана ясно след поредното заседание по делото срещу Бенчев, което е и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Бяха разпитани свидетели, като на 8 юли онлайн показания ще даде и самият Димитър Желязков.

Обвиняемият и защитата му поискаха от магистратите разрешение за напускане на страната до 7 юли, тъй като Бенчев имал спешна нужда от лечение в Турция. Съдът намери доводите им за основателни. От прокуратурата обаче протестираха това решение.

“Аз съм изненадан, че отново има протест на прокуратурата. Не мога да си представя, не дай си Боже, да се случи нещо с мен, тези хора не знам как ще се погледнат в огледалото, като убийци ли?”, каза Бенчев.

“Състоянието му се влошава. Вие сами виждате, че той има затруднение в говора и придвижването. В интерес на правосъдието е той да се лекува, защото обратната хипотеза би означавала да се спре делото, докато той се излекува, а пък той не може да се излекува тук, може да се излекува в Турция”, каза адвокатът на Бенчев – Менко Менков.

Следвайте ни в социалните медии