Страшна загуба, изключително голяма трагедия!

Малшанс са имали загиналите ученици и тежко ранените им съученички от Сливо поле, разказаха потресените им съграждани, цитирани от Русе Медиа.

Децата – всички ученици в ПГ по икономика, е трябвало да се приберат с автобус от Русе у дома си след втората смяна в училище и са чакали на автобусната спирка. Минаващата оттам 28-годишна водачка на фаталното „Алфа Ромео“ ги видяла и предложила да ги закара. Малко по-късно се разиграла и трагедията на пътя Русе – Мартен, при която загинаха бъдещ абитуриент на 18 години и единайсетокласничка на 17 години. Две сестри – на 15 и 17 години, заедно с водачката, са с опасност за живота в русенската болница.

Заради трагедията кметът на Сливо поле Валентин Атанасов обяви тридневен траур от днес до петък. Знамената са спуснати наполовина, а на сградата на общината има черен флаг.

„Страшна загуба, изключително голяма трагедия. Скърби народът, семействата са просто….Много тежка ситуацията, защото никой не е готов за такива случаи. Млади хора, в началото на своя живот, нелепа катастрофа, фатален край. От днес сме обявили траурно положение в продължение на три дни – сряда, четвъртък и петък, ще направим цялата процедура. Община и Общински съвет ще окажем съдействие на родители и на близки, с каквото можем, но за нас в момента положението е много тежко. Все още не можем да осъзнаем какво се случва. Съболезнования за близките от страна на общината“, заяви Валентин Атанасов.

Хората от Сливо поле са в шок. Разказват, че загиналото момче се е готвело за абитуриентския си бал и определят трагедията като огромна.

От община Русе незабавно са изпратили психолози в училището, които да работят с децата. Утре се очаква да пристигнат и психолозите на Министерството на образованието.

Кметът Пенчо Милков съобщи за Русе Медиа, че преди две седмици е изискал от „Пътна полиция“ информация за всички тир паркинги по основните направления. Според него е крайно наложително да се изгради паркинг в района на Дунав мост, за да не се струпват камиони по пътните артерии. Мантинелата по пътя Русе – Силистра пък трябва да бъде непрекъсната, за да се сложи край на опасната практика камиони да правят обратен завой и да стават инциденти, като снощният. Пътят е републикански и мерките трябва да бъдат предприети от страна на държавните институции.

Следвайте ни в социалните медии