Странният случай на женския оргазъм

Ей така, както си лежите под, върху, пред тялото на партньора си, в главата ви се блъскат въпроси, свързани с Големия взрив. Онзи, който може би този път ще ви споходи. Колко още ми трябва, за да свърша? Коя позиция ще ми помогне по-бързо и изобщо да получа оргазъм? Възможно ли е всеки път, когато правя секс, да крещя от удоволствие? Питания, на които отговорите може би се крият в следващите редове.

Оргазъм на зърна
Да, има и такъв. Някои жени оргазмират, когато любовникът им стимулира само зърната. Тогава се отделя окситоцин – същият химикал, който причинява контракции на уретрата и вагината по време на оргазъм. Усукването на зърната води до увеличаване на кръвния поток към гениталиите, което е възможно да отключи началото на зърнен оргазъм.

Предиграта е един от чалъмите
Колкото повече целуване и галене, толкова повече кръв на правилните места. Нещо, което ще направи женствеността ви още по-осезаема. Трябват ви между 10-20 минути стимулация, за да достигнете до кулминацията.

Само 20 секунди?! Стига толкова!
Ако мислите, че ви трябва цяла вечност, за да стигнете до върха, а той трае само няколко секунди, да знаете, че не сте много добри по математика. Средното времетраене на оргазма е 20 секунди, като по това време имате ритмични контракции на всеки 0,08 секунди. Може да ги направите по-осезаеми, ако практикувате кегел упражнения между тях.

Роди ме, мамо, с оргазъм
Колкото и да е странно, раждането понякога може да е по-приятно, отколкото е всъщност. Не е изключено, докато бебето си проправя път през родовите пътища, да докосне някои сакрални точки, които да ви накарат да стенете. Не от болка, а от удоволствие, което ще направи родилната зала едно доста интересно място.

Колкото по-шумни, толкова по-як кеф
Оказва се, че по-високите децибели по време на полов акт, може да ви сдобият с по-качествен оргазъм. Тантричният секс ни учи, че ако произвеждаме по-високи ноти, това довежда сексуална енергия в гръдния ни кош, гърлото и главата, което със сигурност няма да ни свърши оргазмена работа. Така че следващия път не вийте като повредена соц линейка, ами бъдете по-пестеливи на шум в креват Това ще направи гениталиите ви по-радостни.

Оргазъм иде от горица
Да свършиш по време на сън, придава нов смисъл на пожеланието за „лека нощ”. По време на РЕМ съня, цикълът, където най-често се случват сънищата, потокът на кръв към вагината ни се увеличава, което е причина да изпитаме оргазъм, докато спим.

Йогазъм
Да, звучи странно, но ако легнете по корем и сложите дланите си, допрени на земята, отстрани на гръдния си кош, може и да е начало на бъдещ оргазъм. Докато вдишвате, направете лицева опора, но без да отделяте таза от земята. Дръжте краката си събрани и мукулите на задника стегнати. Задръжте в тази поза между 7 и 10 вдишвания и издишвания. Направете го в рамките на три серии. Запознатите с йогата гарантират оргазъм.

60% от жените може да симулират толкова добре оргазъм, че наградата „Оскар” в порноиндустрията в кърпа им е вързана. 59% от господата пък са тотално самонадеяни, твърдейки, че може да разпознаят кога една жена изживява фалшив оргазъм. Горките разбирачи!

Процентът на оргазъм при жените, които имат връзка, е по-голям от тези, които току-що правят секс с различни партньори.

Средно между 10-15% от жените са аноргазми – физически е невъзможно да стигнат до кулминация.

Оргазмът става по-добър с годините. Жените след 40-годишна възраст са доста по-сексуално задоволени от по-младите си посестрими.

Следвайте ни в социалните медии