Стилян Гроздев позлати България!

Един златен и два бронзови медала в двубоите завоюваха българските щанги на започналия днес в Газиантеп (Турция) първи мемориален турнир в памет на легендарния трикратен олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу.

В кат. 67 кг Стилян Гроздев грабна титлата с три първи места – в двубоя и в отделните движения. Представителят на русенската школа с лични треньори Кръстина и Радослав Атанасови спечели изхвърлянето със 133 кг, след това отнесе конкуренцията и в изтласкването със 163 кг, за да триумфира в общото класиране с 296 кг., информира БНР.

Малко по-рано днес на подиума в Газиантеп първа от нашите при най-леките в кат. 49 кг излезе Даниела Пандова. Тя спечели бронз в двубоя със 158 кг, плюс бронзовите отличия в отделните движения с 67 кг изхвърляне и с 91 кг изтласкване.

По същия начин три трети места извоюва другата ни представителка при жените Мая Иванова. В кат. 55 кг тя сърба двубой 174 кг (75 кг изхвърляне и 99 кг изтласкване).

“Турнирът е много силен, като малко световно първенство. В Газиантеп пристигнаха щангисти от 28 държави, тъй като надпреварата е олимпийска квалификация,” заяви старши треньорът на националните отбори Иван Иванов, олимпийски шампион от Барселона 1992.

Днес в кат. 81 се очакват изявите на европейския шампион и бронзов медалист от световното тази година Божидар Андреев, а българското участие ще завърши в неделя с опитите на Васил Господинов в кат. 109 кг.

Следвайте ни в социалните медии