Спасена от смърт родилка прегърна за пръв път близнаците си на рождения си ден! (Снимки)

Родилка, чийто живот бе спасен от лекарите в “Майчин дом”, прегърна за първи път близначетата си днес навръх 29-ия си рожден ден.

По повод личния празник на пациентката, акушерките и лекарите от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение я изненадаха, като украсиха стаята й с балони, съобщиха от лечебното заведение.

Младата жена имала тежка бременност и била проследявана в болницата месеци наред. Заради неблагоприятното разположение на близнаците в матката, се наложило раждането да бъде чрез цезарово сечение. И двете бебета са момчета, доносени и в отлично здраве, като всяко от тях тежи над 3 кг.

Заради големината на близнаците обаче няколко часа след цезаровото сечение матката на жената изпада в атония (увеличената слабост на мускулната сила на матката, която в повечето случаи е причина за животозастрашаващо екстремно кървене – бел.ред). Родилката отново е вкарана в операционната, като е направена животоспасяваща операция – лапаротомия. След всички реанимационни грижи жената към днешна дата е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане.

Щастливата млада майка днес празнува рождения си ден, като за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и ръководството на лечебното заведение решиха да подготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая.

Изпълнителният директор на СБАЛАГ “Майчин дом” проф. д-р Иван Костов лично поздрави младата майка с пожелание за дълъг живот, здраве и семейно щастие.

СБАЛАГ “Майчин дом” е най-голямата и най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в “Майчин дом”, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.

Следвайте ни в социалните медии