Социолог: Партията на Слави има шанс!

Проучванията на общественото мнение, които правим всеки месец, показват, че има ниша за формацията на Слави Трифонов. Новата му партия има шанс да разбърка картите на най-големите, заяви пред БНТ социологът Първан Симеонов.

“Няма какво да се лъжем, понякога обществото върви след силния. Слави излъчва контракултура, която е на езика на социално настроените в България и се опитва да обедини опозиционното звучене”, анализира Първанов.

По думите му партията на Слави филтрира хората на местно ниво и се опитва съобщението за нея да излиза от едно място.

От своя страна социалният антрополог Харалан Александров добави, че това е “партия медия с дълга история”.

Първан Симеонов коментира и новия партиен проект на Найден Зеленогорски: “Дясното у нас има свойството, създавайки нови неща, да казва, че се обединява. Големият проблем на дясното обаче е общата му маса, а тя не е кой знае колко голяма величина напоследък”.

Той е на мнение, че в десния сектор не трябват личности и проекти, а ново политическо съдържание.

Те коментираха и напрежението между главния прокурор Иван Гешев, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Харалан Александров смята, че “главният прокурор прави директна връзка на овластен държавник с копнежа на масата за справедливост”. Първан Симеонов е на мнение, че Гешев държи да е в средата между президент и премиер. “За първи път чувам някой да държи тон на премиера”, каза той.

Следвайте ни в социалните медии