Смъртоносният коронавирус вече покосява и в Русия и Канада

Коранавирусът достигна до Русия и Канада.

Руските медии разпространиха информацията, че смъртоносния коронавирус е достигнал територията на Русия. Според информацията 7 души са хоспитализирани в Москва. Те имат симптомите на заболяването. Намирали са се в хотел в северната част на руската столица.По предварителни данни са китайски граждани.

В Торонто, Канада беше регистриран първият предполагаем случай на новия коронавирус, предаде Франс прес, цитирайки властите на провинция Онтарио. Пациентът е мъж на около 50 години, които е посетил китайския град Ухан, където през декември миналата година се появи новият вирус. Той е пристигнал в канада на 22 януари и на следващия ден е бил приет в болница Сънибрук в Торонто. Пациентът е поставен под карантина, в лаборатория в Уинипег са изпратени проби, които трябва да потвърдят дали става дума за китайския вирус.

По информация на Министерството на здравеопазването в Португалия пациентът със симптоми на мистериозното заболяване е пристигнал от огнището на заразата – китайския град Ухан. Той е приет в болница в Лисабон в стабилно състояние.

Вчера коронавирусът достигна до територията на Европа. Във Франция бяха потвърдени три случая на заболели. Френският министър на здравеопазването Анес Бюзен заяви, че двама от болните имат роднинска връзка, а третият е мъж, който неотдавна се е върнал във Франция от Китай, преминавайки през Нидерландия. Той е от китайски произход и е бил в Ухан по работа. Живее в Жиронд във Франция.

Австралия също съобщи за първи потвърден случай на вируса.

Досега извън континентален Китай случаи на зараза има в Южна Корея (2 случая), в САЩ (2 случая), в Япония (2 случая), в Непал (1 случай), Сингапур (1 случай), Тайван (1 случай), Тайланд (4 случая), Виетнам (2 случая), Хонконг (2 случая), Макао (2 случая), припомня Франс прес. В повечето случаи става дума за китайци от Ухан или за местни жители, които са се завърнали от пътуване в Ухан – китайския град, откъдето тръгна заразата.

Китай взе драстични мерки за борба с новия коронавирус, който вече отне живота на 54 души по последни данни, припомня АФП. В провинция Хубей са потвърдени 323 нови случая на заразяване. С това броят на заразените в цял Китай достигна 1610 по данни на централните власти.

Британското външно министерство съветва гражданите на страната да не посещават китайската провинция Хубей. “Ако се намирате в този район и можете да го напуснете, направете го”, съветват британските власти, цитирани от Ройтерс.

Следвайте ни в социалните медии