Слънцето влиза в Козирог, ето какво трябва да знаете за тази зодия

Краят на декември обичайно ни подканва да преминем на друга вълна – празници, подаръци, събиране с любимите хора… Интересното е, че точно в този момент се ражда най-работливата и целеустремена личност от зодиака – Козирогът! За едни вероятно животът е пълен с лежерни моменти, а безвремието е още една форма на съществуване.

Ако искате да научите още за вашия хороскоп, вижте страницата на Алекс Иванчева.
За Сатурновия знак, в който Слънцето влиза от 22 декември, времето е ценна величина, която не бива да се губи.

Отговорността – ценност или невидима верига?

Структурата, йерархията и високите цели са параметри, които присъстват в живота на почти всеки Козирог. Още от деца много от тези хора са сериозни, отговорни или най-малкото – категорични в поведението си. Животът никога не е твърде забавен и как би могъл да бъде при толкова отговорности за един човек? Да, Козирогът често вижда живота през тази призма и тук бихме могли да разгледаме за пореден път външното отразяване на вътрешния свят. Когато приемаш нещата твърде сериозно и имаш засилено чувство за дълг, вероятността да се озовеш в ситуацията на Атлас е твърде голяма. Сравнението на вътрешната отговорност и натиска на обстоятелствата са като кокошката и яйцето. Не е ясно кое е първото. Знаем едно нещо и то е, че Козирозите са онези „стабиларки“, които ще устоят на бури и векове, за да стигнат където желаят. Кардиналният земен знак е свързан и с кариерното израстване, а много от представителите си печелят определение „работохолици“ – неясно дали с положителен или отрицателен заряд. Работата носи сигурност, както и успех /такъв, какъвто го разбираме в западната култура/ – два бонуса, от които никой уважаващ се Козирог не би се отказал.

Върху какво си струва да се замислим в месеца на Козирога?

Вероятно върху последователността, уважението към структурата и поддържането на формата – най-голямото предимство на планетата Сатурн. Неслучайно в астрологията често се предлагат алтернативи като режим /вид граница в ежедневието ни/, през който да използваме енергията на тази планета. Когато човек е твърде добър в нещо, другото може да остане напълно непозната земя за него. И това вероятно е важният момент за всеки, който е зодия Козирог или има много планети в този знак: понякога просто трябва да излезем от кутията и да разберем, че авторитетът невинаги е прав, а старите структури трябва да си отидат, когато не са валидни. Затова се грижи и планетата Уран. Балансът е изключително важен и вероятно в месец на безразборна консумация от всякакъв вид е добре да си напомняме и тези бариери, които имат задачата да ни предпазват…дори и от самите нас! Нека си спомняме, че най-важното е да бъдем удовлетворени, а не пренаситени и че всяко нещо изисква усилия. Козирогът знае това и има предимството като истинска коза да се качи по отвесната скала до най-високите върхове. Покорявайте смело вашите върхове и не забравяйте да се забавлявате!

Следвайте ни в социалните медии