Слави Трифонов с разтърсващо признание: Бях на крачка от самоубийство!

Една от най-сакралните тайни на Слави Трифонов, който се стяга да навлезе в голямата политика е, че през 90-те години е бил на крачка от самоубийство.

Всичко започнало със страшната диагноза множествена склероза, която му лепнал невролога д-р Цанков от болница „Света Анна”. След като чул присъдата на доктора, Слави бил на ръба на отчаянието и обмислял как да се гръмне, за да сложи край на кошмарите си, пише “Уикенд”.

„Бях се отписал. Не мислех да чакам – бях сериозно решил да се гръмна. Събирах само смелост за това”, признава Слави. Докато събирал смелост, сестра му Петя, която е медицински кадър, се усъмнила във фаталната диагноза на д-р Цанков. Каката на Трифонов го изпратила незабавно на преглед при други лекари.

„Пратиха ме на куп още безумни изследвания, на които аз се подлагах с мазохистична страст. Кои от кои по-мъчителни. Почнах полека-лека да излизам от фаза. Какво ми е струвало, само аз знам. И най-близките около мeн. Имах само сестра ми Петя. 6 години е по-голяма от мен, но не просто живеем в едно и също време. В най-тежки мигове от моя живот съм знаел, че винаги мога да се опра на нея, да разчитам за всичко”, признава днес Слави.

„Той е лош човек и лош доктор. Какво можеш да направиш срещу него? Официално какво?! Той наруши дори клетвата да не коментира пациентите си. Сума ти хора после ми казаха, че продължава да разправя наред сред колегите си, че аз съм болен. Сигурно му е много неприятно, че още не съм се парализирал, или още не съм умрял. Съжалявам… какво може да се направи официално, по законов път? Да му взема практиката?! Как? Да го натопя на някаква комисия?! Това са морални неща, за тях няма доказателства. Той си твърди, че съм болен”, пали се Слави.

За да получи някакво възмездие за грешната диагноза, шоуменът разказва драматичната история в биографичната си книга „За стърчането”, написана от Любен Дилов-син.

Според Дългия 99 процента от хората в България живеели примирени с факта, че няма никакво възмездие. Той обаче бил от онзи един процент, който не се примирявал и търсел справедливост. „Независимо в какво обществено положение съм. По корем ще се влача, но ще има справедливост. Поне в малкия кръг от хора около мен, ако не в цялата държава. Пък нека ми викат, че съм мутра…”, пали се шоуменът от Учиндол.

Един от най-кошмарните моменти в живота му с грешната диагноза тотално проченила живота му. Слави отишъл на лекар заради незначителен здравословен проблем. „Докторът веднага ме позна и каза: „Гледах ви по телевизията. Според мен имате едно много рядко заболяване”. И ми поставя диагноза, за болест, която трудно се лекува. Без съмнения! Това е все едно да отидеш на лекар, защото те боли главата, той да те погледне и да ти каже: „Охоо, пич! Ти си имал тумор в мозъка, бе!” Ей така, без всякакви по-задълбочени прегледи. Без изследвания. Този човек ми промени живота. Тотално! Прати ме при някакъв друг доктор, който веднага потвърди диагнозата. И аз клекнах. Сгънах се като дърводелски метър. Тази болест е един от мистичните ужаси на века! Страшна. Бях се отписал. Не мислех да чакам – бях сериозно решил да се гръмна. Събирах само смелост за това. Отново сестра ми изигра ролята на добрата фея. Тя беше тази, която се усъмни, понеже е медицински кадър, намери други доктори; пратиха ме на куп още безумни изследвания, на които аз се подлагах с мазохистична страст. Кой от кой по-мъчителни. Почнах полека-лека да излизам от фаза. Какво ми е струвало само аз си знам, и най-близките около мен… Истината – разбра се впоследствие, с прясно обръсната глава бях карал моторна шейна на Боровец. Настинал ми някакъв нерв. Лицев. Дава симптоми, близки като тези на една страшна болест. Но не можеш да застреляш някого ог упор с подобна диагноза, без да си го изследвал. Пък и да е вярно, така ли се казва?! Така ли се постъпва?!”, гневи се Дългия.

Когато разбрал, че не само е станал жертва на лекарска грешка и е бил на крачка да сложи край на живота си, за да се спаси от мъките на страшната диагноза, Слави бил като обсебен от мисълта д-р Цанков да получи възмездие.

„Направих си специален патрон за револвера. Един „Магнум 357”. Извадих капсата и барута от патрона, и поставих отново куршума. Външно изглеждаше абсолютно като истински, но не може да гръмне. Идеята ми беше да го хвана този доктор, да го изведа край София и да си поиграем на руска рулетка. Може да гръмне, може и да не гръмне… Той е лош човек! Доктор Ц. е лош човек и лош доктор. Какво можеш да направиш срещу него? Официално какво? Той наруши дори клетвата да не коментира пациентите си. Сума ти хора после ми казаха, че продължава да разправя наред сред колегите си, че аз съм болен. Сигурно му е много неприятно, че още не съм се парализирал, или още не съм умрял! Е, къде е възмездието за някой такъв? Какво да му направиш, в кой съд да го осъдиш? Сега ще кажа името на този доктор, промених си мнението. И не защото искам да му отмъстя. Просто, защото друг може да попадне при него. Някой, който не може да се защити. Казва се Цанков, д-р Цанков, невролог от болница „Света Ана” – това е бившата клиника за чуждестранни граждани, намира се зад Окръжна болница…”, пали се Трифонов.

Психотерапевтът д-р Димитър Чакъров, бивш депутат, се оказал човека, който не само, че му помогнал да излезе от бездънната пропаст и да се съвземе от шока заради сгрешената диагноза, но и го убедил да не търси възмездие от д-р Цанков. Д-р Чакъров дни наред убеждавал шоумена да се откаже от намерението си да търси отмъщение.

Следвайте ни в социалните медии