Скръбна вест! Почина легендарна холивудска актриса

Американската актриса Силвия Майлс, номинирана за “Оскар” за ролите си във филмите “Среднощен каубой” и “Сбогом, моя красавице”, почина в Ню Йорк, съобщава “Variety”.

Смъртта на актрисата е потвърдена от нейните приятели.
Предполага се, че тя е починала на 94-годишна възраст, макар че няма категорични данни за рождената ѝ дата.

Една от водещите си роли Силвия Майлс изпълнява във филма от 1969 г. “Среднощен каубой”, в който играят младите американски актьори Дъстин Хофман и Джон Войт. Въпреки, че актрисата се появи в кадър за около шест минути, те бяха достатъчни за номинация за Оскар за най-добра поддържаща роля.

Видео:

За втори път Майлс е номинирана за Оскар за най-добра поддържаща актриса през 1975 г. за филма “Сбогом, моя красавице”, заснет в жанра “нео-ноар”.

През 1982 г. актрисата участва във филмовата адаптация по романа на Агата Кристи “Зло под слънцето”, а през 1987 г. играе ролята на Долорес във филма на Оливър Стоун “Уолстрийт”. През 2010 г. тя участва и в продължението на филма, озаглавено “Уолстрийт: Парите никога не спят”.

Силвия Майлс участва в различни телевизионни програми и сериали, в това число се снима в ролята на възрастна жена в телевизионния сериал “Сексът и градът”.

Следвайте ни в социалните медии