Скръбна вест! Почина Едуард Лимонов

На 77-годишна възраст в Москва почина руският писател и политически активист Едуард Лимонов, предаде БТА, като се позова на неговата партия “Другата Русия”.

“Днес, 17 март, почина Едуард Лимонов. Всички подробности ще бъдат разпространени утре”, каза партията, основана от покойния писател, в комюнике, публикувано днес.

“За жалост, (Едуард Лимонов) почина преди половин час в болница”, потвърди депутатът от Комунистическата партия Сергей Шаргунов.

Лимонов е известен най-вече с поредица романи, в които разказва за своя живот в изгнание в Съединените щати по съветско време през 70-те години на 20-и век. След като прекарва следващото десетилетие в Париж, където продължава литературните си занимания, той се завръща в Русия през 90-те години на миналия век, след разпадането на Съветския съюз, и основава опозиционната Национал-болшевишка партия, която е забранена от съда заради радикалната си дейност.

През 90-те години на 20-и век Едуард Лимонов се присъединява към сръбски националистически групи по време на войните в бивша Югославия, а през 2014 г. подкрепи анексията на Крим от Русия.

Следвайте ни в социалните медии