Синът на Ангел Димитров – Чората: Извънземни ли убиха баща ми?!

“Не смесвайте полицейската институция с бащиния! Там има правила – задържаш и имаш задължението да го опазиш жив, не да го убиваш!!! Ако е виновен ще отговаря пред съда. Не те да решават кой да живее и кой да умира. Защото, ако вървяхме по техните стъпки петимата отдавна щяха да са на оня свят!!! 14 години имаха шанс да кажат какво се е случило, а не да мълчат и в съда да повтарят “Ама ние сме невинни”. Ами кой го уби!? ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЛИ БЯХА!?… ГОСПОД ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ!!!”, написа на страницата си във фейсбук Райчо Димитров, синът на загиналия по време на арест, в операция “Респект” през 2005 година, Ангел Димитров- Чората.

За смъртта му петимата благоевградски полицаи М. Писов, Б. Механийски, Я. Граховски, Г. Калинков и Иво Иванов, получиха по 7 години лишаване от свобода от ВКС миналата седмица. Присъдата, която не подлежи на обжалване и ще бъде изтърпяна при строг режим, дойде шокиращо и предизвика широк обществен отзвук. Благоевградчани се надигнаха и се готвят за протест на 7 май, след празниците, за да изразят своята съпричастност към полицаите, пише struma.com.

Осъдените полицаи вече са в затвора, семействата им са потресени. И докато всички ние бяхме в шок от внезапния обрат на продължило 14 години дело срещу полицаите, едно момче, което предстои да бъде абитуриент след броени дни, написа силни думи. Синът на Ангел Димитров-Чората изрече неговата и на близките му истина, които до сега мълчаха, без да коментират присъдата на полицаите. Райчо сложи в профила си последната снимка на баща си, в ковчега, където се виждат видими следи по лицето му.

Още тогава във фаталната нощ на смъртта му, видът на Ангел Чората шокира, но експерти заявиха, че кървавите следи по лицето му са от падането на асфалта, докато му поставяли белезниците. Така, едва 4-годишният тогава Райчо, ще запомни баща си. Осиротял без време, днес той е млад мъж, заклеймен като синът на Чората, “убит в операция Респект”, операция, насочена срещу кримиконтингента и неговата “профилактика”.

Следвайте ни в социалните медии