Седмичен хороскоп за 14.10 – 20.10

Тази седмица е изпълнена с много събития. Тя започва с ПЪЛНОЛУНИЕ в понеделник в знак Овен. Като черешката на тортата, то, както и Слънцето са в квадратура към Плутон. Този аспект поражда конфликти, екстремизъм, могат да се активират всякакви борци за справедливост.

Характеризира се с опити за манипулация, незаконно използване на сила, злоупотреба с власт. Съществува риск от терористични атаки. Избягвайте да сте сред тълпа от хора и да участвате в публични събития, избягвайте криминогенните райони, ходене по тъмни и безлюдни места. Зачестяват злополуките, така че бъдете много внимателни.

Венера в Скорпион вече не е толкова миролюбива и се нуждае от хармония, но показва желание за конфликт.

На 14 октомври – Меркурий в секстил със Сатурн – Това е подкрепящ аспект. Той помага да държите главата си над водата и да не се поддавате на минутни импулси. Добро време за работа върху сериозни задачи, които изискват пълна концентрация и логично мислене. Подходящо за сериозни разговори.

На 16 октомври – Меркурий в тригон с Нептун – Най-конструктивният период, когато интуицията ще бъде съчетана с практичност, реализъм и прозрение. Време на интуитивни прозрения. Съществува риск от измама, така че е необходимо повече предпазливост.

На 20 октомври Меркурий в секстил с Плутон – продуктивен период за решаване на трудни и стари проблеми, време за разследване и разкриване на тайни.

На 20 октомври Венера в секстил със Сатурн

Луната през седмицата преминава през знаците Овен, Телец, Близнаци и Рак.

Благоприятни дати за подстригване – 16,18, 19 октомври

Времето, в което Луната се движи на празен ход не трябва нищо важно да се предприема, да не се сключват договори, не е добре да започвате работа на ново място. Отложете избора на нови дрехи, обувки, техника, автомобил – в бъдеще ще има разочарование от направения избор.:

14.10. 01:00 – 14.10. 19:25
16.10. 11:38 – 17.10. 05:31
19.10. 05:15 – 19.10. 13:44

Овен

Не се страхувайте да си поставяте високи цели: има шанс да постигнете отлични резултати. Много ще зависи от способността ви бързо да се ориентирате в ситуацията, да вземете правилното решение, като имате само минимална информация. Опитайте се да избегнете прекалената работа, не забравяйте да правите пауза, за да възвърнете силата си. Тази седмица е подходящо да се погрижите за вашето здраве. Пълнолунието в понеделник ще ви направи по-изнервени и напрегнати. Старайте се да не влизате в конфликти. Поддържайте вътрешния си баланс. Възможно е да получите сърцебиене и главоболие на нервна почва, да се появи безсъние. Венера ви дарява с благословията си. Уикендът е благоприятен за съвместно пътуване с любим човек или приятели.

Благоприятни дни – 17, 18
Бъдете внимателни – 13, 14

Телец

Тази седмица ще трябва да положите сериозни усилия за постигане на професионален успех. Чакат ви много различни задачи под форма на спешни дела, неотложни въпроси. Венера преминава в знак Скорпион, което означава, че ще имате проблем с правенето на компромиси. Периодът ще се характеризира с високо напрежение на емоционалния фон. Не се ангажирайте с решаването на сложни проблеми, в краен случай ги отложете за втората половина на седмицата. На работното място се опитвайте да изпълнявате текущите и обичайни задължения, не се забърквайте в нещо голямо. Подхождайте към всяка задача творчески. Обърнете си повече внимание на здравето, както и на диетата и съня. Прекарайте уикенда с партньора си в романтична обстановка или с приятели. Засилва се вашият сексапил. Не са изключени романтични запознанства, но нищо сериозно на този етап.

Благоприятни дни – 19, 20
Бъдете внимателни – 15,16

Близнаци

Ще преобладава добро настроение и ще имате много енергия за действия. Работоспособността ви ще се увеличи, концентрирането върху решаването на важни задачи ще бъде много по-лесно. В първите дни на седмицата изобретателността и находчивостта ще ви помогнат за постигането на успех. Не се страхувайте да експериментирате. В средата на периода трябва да засилите самообладанието си и да се отнасяте сериозно към делата си. По това време е важно да запазите здравия си разум, да помните вашите цели, да не се отдавате на мимолетни пориви. Бъдете умерени в търсене на удоволствията. Не нарушавайте диетата си. Въпреки че сте заети, отделете време на децата и съпруга/та си. Внимавайте с новите контакти – запознанствата направени през тази седмица, могат да бъдат разочароващи.

Благоприятни дни – 13, 14
Бъдете внимателни – 17, 18

Рак

Ще усетите прилив на сила и жизнен тонус, което ще ви помогне по-лесно да се справите с отговорностите си. През цялата седмица вниманието ви ще бъде фокусирано върху семейните въпроси. Без значение колко сте заети, опитайте да обърнете повече внимание на вашите близки, сега това е особено важно. Преди да споделите вашите идеи и планове с някого, помислете дали има нужда от това. Често се оказва, че е много по-полезно да държите устата си затворена и да не привличате твърде много внимание към себе си. Способността ви да пазите тайни – както ваши, така и чужди – ще бъде много полезна. В личен план ще имате щастлива и хармонична седмица. Венера ще засили вашите достойнства, нейната енергия ще бъде конструктивна и съзидателна. Успех може да донесе в любовните дела.

Благоприятни дни – 15, 16
Бъдете внимателни – 19, 20

Лъв

В началото на седмицата ще има много сложни моменти, трудности, възможни са и недоразумения. Контролирайте реакциите си, не се забърквайте в конфликти, избягвайте празни и безсмислени спорове. Динамиката на събитията ще ви направи по-емоционални и чувствителни. Ще трябва бързо да вземете важни решения. Основната ви задача е да определите целите и задачите си и да решите кое е най-важно и кое може да се отложи за по-после. Този период абсолютно не е подходящ да рискувате, разчитайки само на късмета. Слънцето в секстил към вашия знак ви съветва да гледате към бъдещето, а не към миналото – напред, а не назад. В личен план са възможни много приятни или романтични моменти. Положете усилия, за да направите живота на любимия си човек по-приятен и по-щастлив.

Благоприятни дни – 13, 14, 17, 18
Бъдете внимателни – 15, 16

Дева

Меркурий ще започне да ви изпълва с оптимизъм. Най-добре ще го почувстват родените през втората десетдневка на знака. Способността ви да мислите логично ще се изостри и най-накрая ще успеете да разрешите някакъв проблем. Емоционалният фон ще стане напрегнат, често ще се притеснявате за дребни неща, ще сте загрижени и нервни в онези моменти, когато е важно да запазите самоконтрол. Възможно е да възникнат конфликти с колегите, свързани с факта, че по различен начин разбирате едни и същи неща. Могат да възникнат непредвидени разходи. Правете покупки само след като внимателно сте обмислили всичко. С Венера в секстил имате шанс бързо да се отървете от комплексите и да започнете да говорите открито за любовта и за вашите нужди.

Благоприятни дни –15, 16, 19, 20
Бъдете внимателни – 17, 18

Везни

Мнозина ги очаква благоприятна седмица, обещаваща добри успехи. Можете да постигнете значителен напредък във вашите дела. Дори със сложната работа ще успеете да се справяте бързо. Ще можете да решите много от проблемите, които ви притесняваха напоследък и да направите плановете за бъдещето. Опитът придобит по-рано, сега е много полезен. Пълнолунието в понеделник ще ви зареди с прекрасни идеи.
Добре ще ви се отразят пътуване или смяна на обстановката. Като цяло ще преобладава спокойна и сърдечна атмосфера, но в събота и неделя квадратурата на Луната може да внесе малко напрежение. Засилва се вашата чувствителност и обидчивост. Романтично запознанство, което може да започне тази седмица, е възможно да премине после в сериозна връзка. Основното е да останете себе си и не забравяйте да се усмихвате по-често.

Благоприятни дни – 17, 18
Бъдете внимателни – 13, 14

Скорпион

Очакват ви активни и дейни дни. Конфигурацията на планетите открива пред вас добри възможности в най-различни области. Не трябва да проявявате тщеславие, невнимание и незачитане на другите, горещ темперамент. От вашата сдържаност и предпазливостта ще зависи успехът на всички по-нататъшни дела и начинания. Повишава се жизненият ви потенциал, засилват се вашата енергичност, сексуалност и интуиция. В понеделник и вторник ще бъдете импулсивни и агресивни. Старайте се да се настроите философски и да се дистанцирате от неприятностите. Ще ви дразни чуждата глупост, но в края на краищата, ако тя е чужда, трябва ли да се ядосвате вие и да реагирате така остро? Емоционалното ви състояние ще се стабилизира към края на седмицата. Ще станете по-фокусирани и съсредоточени. Вашите приятели ще ви потърсят за съвети и подкрепа. В любовта явно ще имате късмет. Време е поне леко да освежите имиджа си, това ще ви даде нова енергия.

Благоприятни дни – 19, 20
Бъдете внимателни – 15,16

Стрелец

Тази седмица ще бъдете ангажирани повече с личните си проблеми. Научете се правилно да определяте приоритетите си и на първо място да разрешавате само наистина важните въпроси. Вие не само ще имате доверие в собствените си способности, но и ще разполагате с енергията да изпълнявате всичките си планове. Важно е да следвате здравия разум и да не рискувате напразно. В средата на периода способността ви да реагирате адекватно на ситуацията може да бъде значително намалена, затова бъдете внимателни и дори подозрителни, в противен случай може да станете лесна плячка на мошеници. Не се отказвайте от удоволствието да изпълнявате всичките си желания и мечти щом има такава възможност. В дома си създайте уютна и комфортна обстановка за себе си и за близките си. Опитайте се не само да работите, но и да отделите време за любимото си хоби, което ще ви помогне да се отпуснете и да облекчите напрежението. В любовта ще имате късмет. Тази седмица много от вашите желания ще се сбъднат.

Благоприятни дни – 13, 14
Бъдете внимателни – 17, 18

Козирог

Тази седмица обещава да бъде емоционално наситена и събитийна. Вашите желания ще получат подкрепа и шанс да се реализират. Философското разбиране за живота и запазване на спокойствие във всички ситуации, които се случват, ще ви позволи да постигнете блестящи резултати. Вниманието ви ще бъде насочено към материалните ценности. Някои дреболии около вас неимоверно ще ви изнервят. Ако държите емоциите си под контрол, ще можете да избегнете конфликтите. Въпреки че имате да се справяте с куп домашни задължения, не отказвайте да се срещнете с приятели. Добро време да обърнете внимание на здравето си. Предприемете действия по укрепване на имунната система. Придържайте се към по-здравословен начин на живот. На първо място променете храненето и наблегнете на почивката. Разходките на открито ще допринесат максимални ползи за здравословното състояние.

Благоприятни дни – 15, 16
Бъдете внимателни – 19, 20

Водолей

През седмицата може да изпитате известни затруднения. Плановете ви е възможно да се реализират не така, както сте очаквали. Ще трябва да бъдете по-благоразумни, предпазливи и предвидливи. Всички решения трябва да се вземат с трезв ум, без да позволявате на емоциите да пречат на процеса. Обърнете внимание на интуицията си, тя ще ви подскаже как правилно да действате. Транзитното Слънце в тригон към вашето рождено ще благоприятства възстановяването на взаимното доверие и сближаването с любимия човек. Ще се чувствате прекрасно в компанията си един с друг, но избягвайте присъствието на други хора. Приятелите ще ви заредят с позитивна енергия. Съдбата може да ви се усмихне в най-неочакваният момент. Бъдете по-избирателни при нови запознанства. Някои ще преживеят кратки мимолетни увлечения.

Благоприятни дни – 13, 14, 17, 18
Бъдете внимателни – 15, 16

Риби

Тази седмица работата, задълженията може да ви отнемат много сили. Имате прекрасни идеи, но за реализирането им трябва да почакате още малко. До ушите ви може да достигнат злословия и клюки, които трябва да приемете философски и с класическо спокойствие. Нали знаете, че има Видов ден. Запазете спокойствие, грижете се за нервите и здравето. Опитайте разумно да планирате разходите си, защото сега не е време за неразумни решения. Не се оставяйте да бъдете привлечени в решението на проблемите на други хора. Твърде е възможно да страдате от безсъние или други прояви на стрес. Трябва да се научите как да се отпускате и да освобождавате напрежението. Ще бъде полезно да обмислите бъдещите си стъпки и да решите в коя посока да продължите. Избягвайте уединение в свободното си време.

Благоприятни дни –15, 16, 19, 20
Бъдете внимателни – 17, 18

Следвайте ни в социалните медии