Северин призна за убийството на Виктория Маринова

Близките на убитата тв водеща Виктория Маринова поискаха общо 450 000 лв. кръвнина от обвинения в убийството ѝ Северин Красимиров. В съда днес бяха внесени три граждански иска – от майката, от бащата и от дъщерята на убитата.

Подсъдимият за зверската смърт на Маринова дойде в съда, но запази пълно мълчание пред журналистите. Пред магистратите обаче той промълви: “Признавам си. Съжалявам много!”.

Минути по-късно пред съдебната зала се появи и майката на Северин Надежда. Жената е пристигнала за делото от Германия.

В коридора на Русенския окръжен съд тя започна да се тръшка на земята с викове и писъци: “Селяйдин, какво стана”. Наложило се охраната да се намеси и да я изведе, съобщи “Монитор”.

В съдебната зала защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му.

Прокуратурата и частните обвинители настояха обаче делото да се гледа в открито съдебно заседание. Затова съдът се оттегли на заседание, след което ще се произнесе по исканията им.

Обвиняемият Северин Красимиров ще отговаря пред съда за три деяния – убийство, изнасилване и блудство, като престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване.

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе.

От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален. Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи.

Назначената петорна комплексна съдебно-медицинска, психологична и психиатрична експертиза на Северин Красимиров, сочи, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

От Окръжния съд обясниха, че защитата на обвиняемия е внесла в началото на този месец искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие. Красимиров е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.

Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда на Северин ще бъде намалена с една трета.

Следвайте ни в социалните медии