Само за този месец има 58 жертви в катастрофи (видео)

Две възрастни жени бяха пометени, докато пресичали оживен булевард във Варна. По данни на МВР през изминалото денонощие са станали 21 пътнотранспортни произшествия, при които 30 души са ранени.

От началото на месеца общият брой ПТП е 491, като при тях 58 души са загубили живота си.

Две жени загинаха след катастрофа във Варна

Кои са основните проблеми за инцидентите на пътя:

“Една от основните причини за повишения процент на катастрофите и загиналите при тях е интензивността на трафика. Втората причина, която често загърбваме, е нарастването на средната скоростта на транспортния поток. Това веднага повишава състоянието на аварийността”. Това заяви в студиото на “Здравей, България” по NOVA проф. Румен Миланов, преподавател в УАСГ.

“Един от основните проблеми липсата на правилното и достатъчно предварително сигнализиране на пешеходните пътеки. Стигне ли се до последната секунда и до последния метър, тогава обикновено настъпват фатални изходи”, коментира Миланов.

По думите му въпросът за сигнализацията на пешеходните пътеки е обсъждан многократно. “Явно това не е достатъчно. Основният проблем при пешеходните пътеки е правилното и ясното им разпознаване”, каза още той.

“Трябва да има наказания за тези, които не са дисциплинирани и които не спират на пешеходни пътеки”, категоричен бе Миланов.

Следвайте ни в социалните медии