Самоуби се бивш президент! (Снимки)

Бившият президент на Перу Алан Гарсия почина, след като се простреля при опит да бъде арестуван, предаде Fakti.bg, цитирайки Би Би Си.

Държавният глава беше откаран в болница в столицата Лима в критично състояние, но почина от нараняванията си. Новината беше потвърдена от настоящия президент на южноамериканската страна Мартин Вискара. Алан Гарсия се простреля, след като полицаи пристигнаха в дома му, за да го арестуват по обвинения в корупция.

Гарсия беше президент в периода 1985-1990 година, както и през 2006-2011 година. При пристигането на униформените, бившият държавен глава заявил, че иска да се обади на своя адвокат и влязъл в кабинета си. Минути по-късно се чул изстрел, а Гарсия бил намерен от полицаите с прострелна рана в главата.

Алан Гарсия бе обвинен, че е приел подкуп от бразилска строителна компания. Той отрича тези обвинения и твърди, че става въпрос за политическо преследване. Гарсия посочи, че няма никакви доказателства срещу него. Много симпатизанти на 69-годишния Гарсия се събраха, скърбейки за неговата смърт.

Следвайте ни в социалните медии