Разкриха самоличността на петимата загинали в тежката катастрофа край Омуртаг

Изяснена е самоличността на петимата загинали в тежката катастрофа на пътя София – Варна, в отсечката между Антоново и Омуртаг.

Това са семейство с две деца от Варна и мъж от София, съобщиха от полицията в Търговище. Припомняме, че инцидентът стана в късния следобед вчера.

60-годишният мъж от София на прав участък е навлязъл в лентата за насрещно движение и е ударил челно лекият автомобил на семейството, управляван от 35-годишната майка.

На място са загинали двамата шофьори, 45-годишният баща и двете деца – 10-годишно момче и 3-годишно момиче.

Загиналите мъж и жена се казват Николай и Лидия Николови от град Смядово и двете им деца – 9-годишният Виктор и 3-годишната Петя. Те са от град Смядово, но наскоро си купили къща във Варна, където вече живеели. Зад волана на ситроена е била 35-годишната Лидия.

Образувано е досъдебно производство. Разследването се извършва под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище.

Междувременно стана ясно, че Община Смядово обявява 21 и 22 октомври за дни на траур в памет на загиналото семейство в тежката катастрофа на пътя София-Варна, между Омуртаг и село Антоново, съобщиха от Община Смядово.

Със заповедта на временно изпълняващия длъжността кмет кмет на Смядово се забранява провеждането на публични тържества и радостни ритуали по време на двата дни.

Националните, общинските и европейски флагове са спуснати наполовина.

Разходите по траурната церемония са за сметка на общинския бюджет.

Следвайте ни в социалните медии