Разкрития около нелепата смърт на младата сервитьорка Мария

От Окръжна прокуратура-Бургас изпратиха официално становище във връзка с появилата се по-рано днес информация, че следствието в Бургас не си е мръднало пръста за случая с починалата сервитьорка, която бе разпространена от Флагман.бг

БЛИЦ припомня, че младото момиче издъхна внезапно вчера в бургаско заведение, а днес се разбра и какви шокиращи подробности установиха лекарите след аутопсията на 21-годишната Мария.

Окръжна прокуратура – Бургас счита за необходимо да заяви следното:

На 05.06.2019 г. в 20 ч. 08 мин. дежурният следовател в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Бургас е получил сигнал от служител на I-во РУ МВР – Бургас за това, че в кафене, находящо се в близост до сградата на ОД МВР – Бургас, е починала млада жена. В хода на разговора, полицейският служител е съобщил, че лицето е припаднало пред клиенти на заведението и пристигналият на място екип на „Спешна медицинска помощ“ е констатирал настъпилата смърт.

Съгласно една от хипотезите, регламентирани в чл.194, ал.I, т.1 от НПК, следователят е задължен да посети произшествието при данни за престъпление по чл. 123 от НК – настъпила смърт на лице, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. МВР за трагедията с младата сервитьорка, издъхнала внезапно пред клиенти в Бургас.

В случая такива данни не са били налице.

Предвид гореизложеното, Окръжна прокуратура – Бургас счита, че поведението на дежурния следовател е съответствало на закона.

В заключение, Окръжна прокуратура – Бургас остава с надеждата за коректно и обективно отразяване на работата ѝ в бъдеще.

Следвайте ни в социалните медии