Разбра се коя е майката на изоставеното бебе в Пловдив

26-годишната жена, която изостави петмесечното си бебе на ул. “Д-р Никола Ковачев” край Централна гара била просякиня от ромски произход и нямала пари да гледа детето. Това признание направила самата тя пред униформени вчера, след като била арестувана в старозагорското село Оброчище. Детенцето е родено на 28 декември м.г. и се казва Мехмед.

До развръзката на скандалния случай се е стигнало след като с полицията се свързал добросъвестен пловдивчанин, който разпознал детето по снимката в медиите. Това оповестиха на брифинг днес директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков и районният прокурор Чавдар Грошев.

Разследването започна в понеделник, когато мъж отишъл в неглижирания паркинг, за да се облекчи, но забелязал детето. По това време лек автомобил тъкмо се готвил да паркира и можел да прегази сукалчето.

Свидетелите веднага съобщили на полицията, Мехмед беше настанен в болница, а униформените се заеха с издирването на родителите. За целта снимка на момченцето беше разпространена в медиите.

То е било разпознато от съвестен пловдивчанимн, който веднага се свързал с полицията и подал информация за родителите и тяхното местонахождение – град Кричим, където живеели на квартира.

Униформените цъфнали на адреса вчера – там заварили и задържали 25-годишният баща. Той разказал, че на 22 април, докато бил на работа, майката излязла от дома им с детето и повече не се прибрала. От обясненията му станало ясно, че жената е от старозагорското село Оброчище, а в района на Централна гара в Пловдив обикновено се занимавала с просия.

Разследващите поискали съдействие от служителите на ОДМВР – Стара Загора. Снощи на адрес в споменатото село 26-годишната жена била установена. С полицейска заповед тя е задържана за срок до 24 часа в полицията в Пловдив. Пред разследващите тя направила самопризнания, че изоставила бебето по свое решение, а поводът бил финансова невъзможност да се грижи за него.

Районният прокурор Чавдар Грошев съобщи, че предстои да бъде взето решение за последващите действия по случая. Той допълни, че за подобно престъпление се предвижда до 3 години затвор и обществено порицание.

Следвайте ни в социалните медии