Ради има 11 братя и сестри, а майка му живее в село Баня

Ради има 11 братя и сестри, а майка му живее в село Баня. Това става ясно от справка на Националното сдружение на сираците в България във връзка с организираната инициатива да се помогне на момчето, за която писахме преди четири дни.

“Внимателно проучихме казусът на Радослав Лулчев, като се свързахме с Центъра където е бил в град Карлово:

Момчето не е сирак, майката живее в село Баня, общ. Стара Загора, поддържала е връзка с момчето докато е бил в ЦНСТ. Момчето има 11 братя и сестри, като едната му кака е в Кипър и също му е оказвала подкрепа. Въпросният Радослав Лулчев преди 2 години е преместен от ЦНСТ Карлово в Преходно жилище “Конкордия” град София със заповед на отдел закрила на детето. И към този момент не проблем въпреки пълнолетието му да пребивава в преходното жилище в “Конкордия” град София. Момчето не е изоставен от родителите си с декларация за отказ, което всъщност не е сирак.

Мнението на колегите от ЦНСТ Карлово, е че момчето е доста будно и не вярват, че е изпаднало в беда /тоест да е на улицата/.”, сподели председателят на УС на сдружението Слави Михайлов пред редакцията на Duvanmost.

“В тази връзка аз имам опасение, че въпросният Scott Mescudi, който е подел инициатива да му се помогне най-вероятно използва съдбата на момчето и злоупотребява с добрината на хората. Ние направихме запитване на лично съобщение с молба за повече информация за въпросният Радослав, както и с цел да му окажем подкрепа, но към този момент нямаме отговор от организатора на инициативата. Това буди съмнения за истинността на тази история!”, допълва г-н Михайлов.

Последната информация, която Scott Mescudi е споделил във връзка с организираната от него инициатива да се помогне на Ради, показва, че момчето се оказало мошеник, който го е подвел:

“РАДИ Е ЕДИН МНОГО ДОБЪР И ИЗПЕЧЕН ЛЪЖЕЦ. КРАДЕЦ, КОЙТО ПОДВЕДЕ МЕН И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА МУ ПОВЯРВАМЕ И ДА ИСКАМЕ ДА МУ ПОМОГНЕМ. ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ ПРИТЕСНЯВАХ СЕ ОКАЗА ИСТИНА.

ЕДИНСТВЕНОТО, ЗА КОЕТО СЪЖАЛЯВАМ Е, ЧЕ ТОВА ВНИМАНИЕ И ЕНЕРГИЯ МОЖЕХА ДА БЪДАТ ВЛОЖЕНИ КЪМ ЧОВЕК, КОЙТО НАИСТИНА ГО ЗАСЛУЖАВА И ИМА НУЖДАТА. КОЙТО Е ДАЛ ПАРИ В НЕДЕЛЯ ПРЕД ЦУМ, ДА ПИШЕ КАТО КОМЕНТАР ТУК И АЗ ЛИЧНО ЩЕ СЕ СВЪРЖА, ЗА ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА ВСЯКА СТОТИНКА. ЗА МОЕ ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ, ИСТОРИЯТА Е С ГРОЗЕН И ОТВРАТИТЕЛЕН КРАЙ.

АЗ НЯМАМ ЕНЕРГИЯТА ДА СЕ ЗАНИМАВАМ ПОВЕЧЕ С ЧОВЕК, КОЙТО ЛЪЖЕ НА МОЙ ГРЪБ, ЗА СОБСТВЕНА МОМЕНТНА ИЗГОДА. ВСИЧКО СЕ ОКАЗА ЕДНА ОГРОМНА ЛЪЖА, В КОЯТО БЯХА ВЪВЛЕЧЕНИ ДОБРИ ХОРА И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА СЛУЧКИ ХОРАТА ИЗБЯГВАТ ДА ПОМАГАТ.”, сподели Scott Mescudi.

Следвайте ни в социалните медии