Първи СНИМКИ на арестантът, който скочи от 3-ия етаж и загина!

30-годишният Иван Пенев е мъжът, който загина след скок от тоалетната на третия етаж на пловдивското Шесто РУ, което се намира в район „Източен“. Инцидентът стана късно снощи, след като той и още двама негови авери са били задържани от униформените.

Прангите щракнали за мъжете няколко часа преди фаталния скок. Около 16 часа полицаи ги спрели за проверка. При вида на униформените Иван изхвърлил найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса и бяло прахообразно вещество. Затова и тримата били отведени в ареста.

Късно вечерта Иван поискал да ползва тоалетната. Бил е придружен от полицейски служител, но възползвайки се от притворената врата, скочил през прозореца от третия етаж. Целта му била да прескочи оградата на участъка, която се намира на около 2 метра от стената. Той се приземил на плочките, но пострадал тежко. Незабавно е пристигнал екип на спешна помощ, мъжът бил транспортиран в болница, където по-късно е починал от получените при падането наранявания.

Хора от квартала разказаха пред „Марица“, че сутринта са били посрещнати от локва кръв върху тротоара, която навявала за ужасяващата трагедия. „Поне да го бяха изчистили това през нощта, а не децата ни да гледат такива ужасии рано сутрин“, коментира млада дама от квартала.

Иван Пенев е от квартал Кючук Париж. Той е с множество криминални регистрации – най-вече за грабежи и наркотици. По информация на медията ни до скоро е излежавал присъда в затвора.

Тепърва ще се изяснява какви са причините за трагедията. Според една от версиите, Иван е бил дрогиран по време на скока и не е успял да прецени от каква височина ще падне. Тепърва назначената съдебномедицинска експертиза ще нищи дали по това време мъжът е бил под влиянието на дрога.

Със заповед на министър Младен Маринов е започната проверка, която ще изяснява всички факти и обстоятелства по случая. Работата е възложена на Дирекция „Инспекторат“ – МВР.

В прокуратурата е образувано досъдебно производство.

Следвайте ни в социалните медии