Първи подробности за ученика, който се хвърли 14-я етаж в София

Родителите на ученика Ивайло Вантов, който полетя от 14-я етаж на семейния апартамент в столичния квартал “Дружба” 1, са имали сериозни проблеми помежду си.

Това разказаха техни съседи в блок 67, цитиран от Traffic News.

Според тях преди година в жилището на Вантови е дошла полиция, защото майката на починалото 14-годишно момче е била пребита от съпруга си.

„Явно си имат проблеми. Много се карат и си крещят, даже от съседните апартаменти се оплакват, че постоянно е така. После се помиряват. Иначе са ведри хора, даже днес ги видях, бяха с някакви хилки за федербал. Държаха се нормално”, разказа съсед на семейството.

Засега не е ясно дали сложните отношения в дома на Ивайло имат отношение към трагедията. Неговите родители имат по един неуспешен брак зад гърба си. Загиналото момче има по-голяма сестра, която е от предишния съпруг на майка му.

„Разминаваме се във входа. Имат немска овчарка, която мъжът извежда за разходка. Не знам кои са децата им, защото никога не съм ги виждала с тях. Направи ми впечатление, че онзи ден се засякохме в асансьора и носеха мишки. Пошегувах се, че ще са добра храна за котката ми, а те ми разказаха, че имат змия и са за нея.”, сподели друга съседка.

Медията вече разказа, че приятелите на Ивайло не са забелязали промяна в поведението му преди да се хвърли от 14-ия етаж. Държал се е съвсем естествено и е ходел редовно на тренировки по бадминтон. Засега няма категорична версия какво е довело до трагедията.

Смъртта на Ивайло е основна тема в блока, където той е живеел, и съседните кафенета и магазини. Децата, които са попаднали на трупа, когато са отивали на училище рано сутринта във вторник, пък още са в шок, разказват хора от блок 67.

Следвайте ни в социалните медии