Протоколът не се учи, докато ядеш филия с мас!

Трагикомедия! С тази дума може да се опише политическото събитие на годината “Бойко Борисов пристигна във Вашингтон”. Публичното унижение, на което беше подложен, е показателно за отношението не само към него, но и към България, която търпи подобен интелектуално и образователно обран индивид да я управлява!

Това е новият ви Голям Брат! Пращат заповеди, имат изисквания, продават ни залежалите си стоки и искат цените авансово и прескъпо. И понеже знаят, че насреща им не е нито Стамболов, нито Тодор Живков, нито някой, който може да им се опъне, се гаврят откровено със самоповярвалото си момче за всичко на бившия Първи в България.

В цял свят има протокол. И уважение. До милиграм. Ще получиш толкова уважение от големите, колкото си заслужиш. И ако не ставаш за нищо, ще ти го заявят по много дипломатичен начин, така, че всички да го разберат.

Посрещането на военното летище край Вашингтон беше не само кръвна обида за самочувствието на нашата мутра. Беше знак какво мислят американците за настоящото ни управление – като дори нямаше необходимото уважение, което една личност би наложила.

Потресаващият и шокиращ вид на Каракачанов просто налага този човечец да бъде разкаран по-далеч от армията. Българските войници и офицери не заслужават подобен срам. Как е възможно толкова години да работиш само политик и да не си се научил поне да се обличаш.

И най-лошото е, че не протоколът е виновен. Виновни са липсите на първите седем години в живота им. Селската външна тоалетна може и човекът да я напусне, но тя не напуска човека никога. И бележи всичките му постъпки. Цървул трандафор не става!

Вината е наша. Защото допускаме да избираме простаци на политически постове. Хора, смятащи анцузите за нормално облекло за разходка, смятащи, че костюмът не е задължителен за официални и бизнес срещи, неумеещи да се вписват в официални събития и дори не знаещи как да се държат с другите. Оставихме простаците да триумфират. Сега се видя как гледа света на тях. А и на нас!

Унижението е пълно. И с мазни метани и поза “партер” това само ще се задълбочи. Борисов се съгласява с абсолютно всичко, за да запази властта си. А в момента положението е много сериозно. И заради неговото оцеляване, рискуваме България. Верните хиени на САЩ вече започнаха да лаят, че НАТО трябва да има Черноморска база у нас. В друга държава трябваше прокуратурата директно да им повдигне обвинение за държавна измяна. А тук си имаме Гешев и Цацаров.

Българи, време е да осъзнаем, че не можем да се разграничим тези, които ни управляват. И затъваме заедно с тях, но на нас ще ни коства оцеляването. Ние го допускаме това! Защото тия цървули като се върнат, трябва от летището с ритници да ги натирим!

Елена Гунчева

Следвайте ни в социалните медии