Проговори спасителят, намерил мъртвите баща и син в Балкана

Дългогодишният спасител и планинар Тодор Мечкаров, който по-рано днес откри мъртвите тела на изчезналите бащата и сина, които преди време се изгубиха в Калоферския балкан, направи смразяващи кръвта разкрития за случилото се.

Припомняме, че 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриян изчезнаха още на 6 февруари.

„Аз имах съмнения, че бащата и синът са на местността Паниците в това сухо дере. Преди време, когато те вече бяха изчезнали, ходих да дърпам една кола там, която беше закъсала.

Бяха пуснали дрон и аз видях светлина точно на това място. Сподели със спасители, че може би там са хората, които се издирват, но ми отговориха, че това са светлини от закъсалата кола“, сподели планинарят от Калофер.

„Снощи разговарях със спасител от Пловдивската служба, който ми сподели, че след като официално са прекратили акцията по издирването, са продължили да търсят, но не са успели да намерят нищо“, допълни дългогодишният спасител.

„Затова днес отидох да проверя на място и съмненията ми се потвърдиха. За съжаление открих хората измръзнали и мъртви“, разказа дългогодишният спасител Тодор Мечкарев от Калофер.

Стана ясно, че бащата и сина са се укривали зад счупено от бурята дърво, но там са замръзнали и така телата им са паднали в дерето.

Спасителите в момента ограждат мястото. Предстои телата да бъдат свалени за аутопсия.

Следвайте ни в социалните медии