Принц Хари: Всичко се разпада, когато загубиш майка си!

Докато беше в Холандия на официално пътуване в четвъртък, принц Хари говори за загубата на майка си Даяна по време на разговор с бивш войник.

Кралските задължения не подминават принц Хари, който в четвъртък, на 9 май, пътува до Холандия на официално посещение, след като само няколко часа по-рано заедно със съпругата си Меган Маркъл представи на света сина им Арчи.

В Холандия принцът присъства на Invictus Games,спортен конкурс, който почита войници и ветерани от войната, ранени и инвалиди. По време на това посещение херцогът от Съсекс се срещна с бивши войници, включително Денис Ван Дер Строн, с когото разговарял за бащинството си, но също и за смъртта на майка си, принцеса Даяна.

Сайтът “People” разкри изповедта на човека, който обяснил, че разговорът му с принц Хари е бил “невероятен и емоционален”.

“Говорихме за жена ми, която очаква първото ни дете, а принц Хари ми каза, че раждането на сина му е уникален момент, какво означават грижите за такова малко дете и че това е неговият нов приоритет. Той ми каза, че осъзнава, че синът му прави много хора щастливи. Той също така сподели, че е много щастлив, че момчето му е много спокойно в момента”, продължи разказа си Ван дер Стоон.

След това Денис и принц Хари говорили за обща болка: смъртта на техните майки. Съпругът на Меган Маркъл загуби майка си, принцеса Даяна, при трагичен инцидент през август 1997 г., когато беше само на 13 години, а Денис ван дер Строон е загубил майка си през 2014 г. от дълго белодробно боледуване.

“Той ми каза, че загубата на майка е все едно вече да не се чувстваш сигурен, имаш нужда от тази закрила като син и че всичко се разпада, когато загубиш майка си.”

Чрез работата си той разговаря с много хора, които са загубили близък и когато чува тяхната история, каза ми той, се чувства по-малко сам”, каза в заключение бившият войник.

Следвайте ни в социалните медии