Премахват „Манджа стрийт” от Студентски град

Павилионите за хранене, които са разположени на известната сред жителите на Студентски град „Манджа стрийт” ще бъдат премахнати. Информацията споделиха потребители на социалната мрежа Facebook.

На мястото им ще бъде построено общежитие с подземни гаражи и търговски обекти. „От март има разрешение за строеж, кога обаче ще започне изграждането на сградата, все още не е ясно”, казва кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев.

Павилионите за дюнери, бургери, палачинки и друга храна са празни. Част от търговците напускат района, а други посочват новите локации, на които са се настанили. Предлагането на малки търговски обекти в района е ограничено. Справка в най-големия сайт за недвижими имоти показва, че едва около 50 е броят на оферираните обекти. Наемните нива варират между 150 и 200 EUR на месец. Помещение от 11 кв.м. срещу Техническия университет, в което са се продавали палачинки, се оферира за 200 EUR.

Повечето предложения обаче са за магазини в новопостроени сгради. Там наемните нива са двойно по-високи. Подобно помещение с площ от 39 кв.м може да се наеме срещу 325 EUR, като наемателят има възможност да извърши довършителните работи съобразно дейността си.

Промяната на Студентски град тепърва започва. Наскоро Столичната община прие проект за кампус в квартала, който ще бъде разположен между улиците „Проф. Боян Каменов” и „Проф. Георги Брадистилов”. Той ще бъде ограден и студентите ще влизат през пропускателни пунктове. Ще има и ниски обекти с търговска цел – за кафе или магазин, но и многофункционално помещение. Проектът предвижда и полуподземен паркинг между блоковете 1 и 2, изолиран със зеленина.

Следвайте ни в социалните медии