Президентът официално снема доверие от правителството

„Считано от днес от официално снемам доверие от правителството, което не работи в интерес на българските граждани”, заяви в официално обръщение президентът Румен Радев.

„От 3 години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, загрижен за Бъдещето на България”, посочи Радев.

Той директно обвини управляващите, че са предизвикали „остра криза във всички системи”, като ситуацията в държавата според президента е „без аналог в историята на прехода”.

Радев критикува правителството за екологичната политика, като подчерта, че „България не е бунище” и никой няма право да си играе със здравето на хората.

„Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд, за чиито смисъл и основание обществото очакваше ясни обяснения”, продължи Радев и добави, че „търгува дори с държавния суверенитет”.

Държавният глава също така смята, че е „налице е организирано нападение срещу гражданските свободи” от страна на властите в България.

В заключение той призова всички да се обединят срещу настоящото управление на държавата.

Следвайте ни в социалните медии