Предстои ни ново увеличение на тока?

„Основен въпрос пред България е бъдещето на въглещната енергетика. Затова за страната ни е важно новите зелени политики на Европа да доведат до по-високи заплати, по – добре платени работни заплати, а не до един икономически срив в някои райони. Българското правителство продължава да е много пасивно по темата“, заяви пред журналисти в Страсбург евродепутатът Радан Кънев.

„Това не е нова политика. Тази политика е одобрена с мълчаливото съгласие на българското правителство. В момента е възможността да се уговорят ресурси за компенсиране на загубите, които са договорени. Това не значи затваряне на въглищните централи, но означава много по-скъпа работа и по-скъп ток от тях“, каза евродепутатът.

Кънев коментира и водната криза в Перник. По думите му трябва Европейската комисия да се запознае с нея. Той заяви, че в момента иска такъв устен въпрос да бъде зададен и поясни, че достъпът до чиста питейна вода е право на всеки един в 21 век.

Евродепутатът заяви още, че хората стават алчни, когато са на власт и ако не ги е страх от закона, те много лесно стават и крадливи. “Докато няма ясна визия за борбата с корупцията, всички политики ще бъдат компрометирани”, каза още Радан Кънев.

Следвайте ни в социалните медии