Предлагат на Кубрат Пулев да подгрява Джошуа – Руис срещу Поветкин

Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев има предложение за следващ съперник на ринга. Той е в търсене на опонент за късната есен на 2019 г., като вече се говори, че има оферта да се бие с едно от най-големите имена в тежка категория – Александър Поветкин, съобщава Sky Sports, цитирана от sportal.bg.

Още по-изкушаващото е, че този мач може да бъде насрочен за 7 декември в Саудитска Арабия. Това означава, че ще е в картата на подгряващите битки за двубоя между Антъни Джошуа и Анди Руис.

Именно с победителя от битката между британеца и мексиканеца българският боксьор ще се изправи в директен сблъсък за световната титла във версия IBF. Тази среща трябва да се случи най-късно до 31 май 2020 г. и така Кобрата може да сбъдне мечтата си да се окичи с колана на световния шампион.

Подобен мач между Пулев и Поветкин обаче би бил огромен риск за българина в мечтите му за световна титла. Ако загуби от руснака, той ще загуби статута си на задължителен претендент в IBF, така че нищо чудно да избере по-малко известен опонент за срещата си в края на тази година.

Иначе Поветкин е истински звяр в тежка категория, като е изиграл 37 мача, а е загубил само два. Пораженията му са само от Владимир Кличко през 2013 г. и Антъни Джошуа през септември миналата година. Последният му двубой беше срещу Хюи Фюри, когото и Кобрата победи през октомври миналата година.

Следвайте ни в социалните медии