Пребиха лекар в Сандански

Пореден случай на фрапираща агресия над лекар у нас. На 23 декември 2019 г. около 1:00 часа след полунощ в дежурния кабинет в Сандански започва да се блъска, тропа и звъни на звънеца. Лекарят отваря, а на вратата стояли трима мъже и една жена.

„Помолих ги да спрат да блъскат. С арогантен тон ме призоваха да премеря кръвното на жената. Докато я преглеждах усетих шут отзад, след който се озовах в другия край на кабинета. Те имаха познания по карате. Аз паднах на земята и те продължиха да ме бият и псуват. Едва успях да натисна паник бутона“, разказа д-р Люсиен Михов пред БТВ.

„Дойдоха от СОТ и наблюдаваха безучастно как ме бият, без да се намесват, все едно гледат холивудски филм. Аз се молих да извикат полицията. Не извикаха и полиция. Въпреки целия тормоз, успях да прегледам жената и да ѝ дам предписания. Помолих я да си каже им ето, за да я запиша, а тя избяга. Тръгвайки си нападателите свалили очилата на лекаря и му се изплюли в лицето. Попитах охранителите дали са успели да запишат номера на колата, но и това не бяха направили“, сподели той.

Михов поясни, че не за първи път става жертва на насилие, но никога не е било чак толкова сериозно.

След позора и огорчение, което изживява, лекарят е категоричен, че ще остане да практикува на село и няма да дава повече дежурства.

Шокиращо е, че лекарят е набит на работното си място, което се намира на 15 метра от полицейския участък.

Случаят е препратен до Районна прокуратура – Сандански.

Следвайте ни в социалните медии