Правителството отпусна средства в размер 20,9 млн. лева – вижте за какво

Правителството одобри допълнителни средства в размер на 20,9 млн. лв. по бюджетите на общините Столична община, Габрово и Петрич и по бюджета на Министерския съвет, предаде БГНЕС.

Къде ще отидат парите

По бюджета на Столична община допълнителните средства в размер на 15 млн. лв. са предназначени за доставка, реновиране и модернизация на метровлакове –

част от процеса на изграждане и модернизация на метрото в гр. София. Осигуряването на финансовия ресурс ще позволи спазването на заложения график за изпълнение на дейностите по най-големия транспортен проект на територията на столицата, който е със съществен екологичен и социален ефект.

Одобрени са и допълнителни трансфери в размер на 5,4 млн. лв. по бюджетите на общините Габрово и Петрич, предназначени за ремонт и благоустрояване на улици, тротоари, междублокови пространства, укрепване и отводняване на инфраструктурни обекти, както и ремонт на общинска пътна мрежа.

Одобрените разходи по бюджета на Министерския съвет за 2019 г. са в размер на 500 хил. лв. и са предвидени за довършителни дейности в храм “Св. Прокопий Варненски“, гр. Варна.

Премиерът поиска незабавно да се започне работа по изграждане на Околовръстното шосе на София, в отсечката от квартал “Младост” до магистрала “Тракия”.

“Ветото на президента беше отхвърлено, така че почвате да строите по най-бързия начин. От кв. “Младост“ до АМ “Тракия“ – тази страховита тапа трябва да се отвързва незабавно. Както сме говорили околовръстното на Пловдив, Пазарджик, АМ “Хемус“, Монтана, Видин, Ботевград, Мездра, тези обекти трябва да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона”, коментира министър-председателят.

След инцидента на АМ “Тракия” днес, при който мъж и жена оцеляха по чудо след сблъсък с кон,

министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат

спешна проверка на загражденията по магистралите.

Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

“Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят”, е заявил премиерът Борисов на днешното правителствено заседание.

Министър-председателят е бил категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения.

Следвайте ни в социалните медии