Полицията е потресена от хладнокръвието на убийците от Негован

Брутални, безкрупулни, жестоки – така разследващите описаха извършителите на едно от най-зловещите убийства в страната през последните години. Заплетеният случай с намерените разчленени тела, оставени в бидони край Негован бе решен успешно и то само за няколко седмици.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев подчерта, че това едва ли би станало толкова бързо без доброто взаимодействие на различните структури – полиция, МВР и прокуратура.

Вътрешният министър Младен Маринов разкри, че действително е потресен от пълната безцеремонност на убийците, както и от факта, че изобщо не са изглеждали притеснени, когато разследващите са тръгнали по петите им и са започнали оперативно следствени действия.

Убийците са криминално проявени, единият от тях е лежал в затвора за кражби.

Двамата били забелязани преспокойно да си купуват банички, да се държат наистина самоуверено и по никакъв начин не изглеждали нервни.

Убийството на Йордан и Марияна е извършено хладнокръвно. Те са били застреляни в апартамента в столичния квартал “Иван Вазов”, където са живеели.

Жертвите и техните убийци са се познавали добре поне от една година. Килърите извършвали ремонти в техни апартаменти и имоти и така решили да ликвидират съпрузите.

Основният мотив е финансов. Самият Йордан Атанасов не криел, че е успял да натрупа солидни спестявания, докато е работел като треньор по борба в Саудитска Арабия.

Той се хвалел за това и пред съседите си. Така двамата мъже решили, че ако убият семейството, ще успеят да се облагодетелстват финансово.

Разследващите разкриват, че самото разплитане на престъплението е било изключително трудно, тъй като се налагало да започнат отзад напред.

След намирането на двете тела били разпитани представители на криминалния контингент и по този начин стигнали до двамата заподозрени. В хода на тяхното проследяване били събрани и доказателствата, че именно те са извършителите на престъплението.

Така криминалистите са стигнали и до оръжията, с които е било извършено престъплението. Стана ясно също така и, че за убийството е използван заглушител.

Криминалистите обясниха и как са установили, че именно Йордан и Марияна са жертвите. С полицията се свързала дъщеря им, която живеела в чужбина.

Тя признала, че не се е чувала от дълго време с тях и заради това е притеснена. В хода на разследването било установено, че именно те са жертвите на жестоките убийци.

Интересна подробност бе, че брифингът на МВР, полиция и прокуратура се проведе пред Техническия университет.

Именно там, в работилница, са били открити оръжията. По данни на разследващите и към момента на провеждането на пресконференцията единият от задържаните се е намирал на територията на университета. Вероятно и той е показал къде са били скрити оръжията.

Следвайте ни в социалните медии