Полицаи сами си купували маски и ръкавици

Полицаи от различни градове и села в България се оплакаха в социалните мрежи, че нямат достатъчно предпазни средства.

“Повечето си купуват сами маски и ръкавици. Дори синдикалните организации започнаха да набират пари, за да купят лични предпазни средства от всякакво естество”, каза шефът на един от профсъюзите в МВР Иван Павлов, пише вестник Труд.

Синдикатът на служителите в МВР настоява за среща с вътрешния министър Младен Маринов, за да обсъдят притесненията на полицаите от липсата на точно разписани правила за работата в условията на извънредно положение.

“Ние сме на първа линия в срещата с гражданите”, каза Иван Павлов. Синдикатът настоява и за по-добра организация на работата на създадените КПП-та и за осигуряване на оптимален обем от предпазни средства, тъй като полицаите са в пряк контакт с потенциално заразени лица.

“Има малки селища, където в районни управления мерките се изчерпват с изхвърлянето на кошчетата за боклук и дезинфекциране с ракия, която всеки си е донесъл от вкъщи”, каза Попов. Заради новите им задължения, униформените полагат повече извънреден труд и за това питат дали ще има компенсации.

Миналата седмица от Асоциацията на прокурорите настояха за допълнителни възнаграждения на полицаите.

Следвайте ни в социалните медии