Пожар изпепели машини на “Джи Пи Груп” в Бургас

Пожар изпепели два валяка и нанесе щети по трета машина на фирма “Джи Пи Груп”, ремонтираща бургаския бул. “Захари Стоянов”.

Сигналът за пламъците е подаден около 5.20 часа тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Строителните машини били паркирани в района на местността “Капчето” по пътя за комплекс “Меден рудник”. Директорът на общинското предприятие за градски транспорт “Бургасбус” Петко Драгнев съобщи, че пожарът е увредил и голяма част от тролейбусната контактна мрежа, пише dir.bg.

“Заради започналия преди 20 дни голям ремонт на булеварда се наложи да спрем тролейбусите. Заменихме ги с автобуси. В този смисъл пожарът няма да попречи на графика ни, но се надявам щетите да бъдат отстранени до края на ремонта на булеварда”, каза Драгнев.

Валяците на “Джи Пи Груп” са имали охрана, но човекът е бил на около стотина метра в противоположна посока. По неофициална информация по машините е хвърлен коктейл “Молотов”. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Следвайте ни в социалните медии