Побеснял циганин щурмува заведение с моторна резачка

Побеснял циганин срязал входната врата на заведение в Бяла Слатина с моторна резачка, пише BulNews.bg.

Случката се е разиграла на 14 октомври миналата година в заведение “Бар Лебар” в Бяла Слатина, но едва преди дни мъжът бе изправен пред съда да отговаря за делата си. От документите по делото става ясно, че във въпросната вечер кръчмата била пълна с посетители и всичко било спокойно. Изневиделица обаче пристигнали група роми, които поискали да им се намерят места, където да седнат. Такива за съжаление нямало и компанията учтиво били поканени да си тръгнат. Така и станало, но след около половин час гостите на заведението били брутално атакувани.

Първоначално се чул страхотен шум, като някои си помислили, че отвън автомобил върти гуми. Механата се изпълнила с дим, разказват очевидци, а през дървената врата се подала моторна резачка. За щастие към този момент нямало човек до вратата, тъй като в противен случай той е щяло да бъде буквално разсечен.

В механата настанала паника и посетителите от външния салон веднага влезли по-навътре в търсене на сигурност. Свидетели разказват, че всичко било като на филм и не могли да повярват на очите си, страхували се за живота си и не знаели какво да направят срещу въоръжения мъж.

Вратата била разрязана от горе до долу и паднала навътре. Хората видели, че единият от групата роми, дошли по-рано да търсят места, държал резачката и сипел закани. Той започнал да размахва „оръжието“ си срещу двама души, които смело застанали пред него. Единият от тях имал сълзотворен спрей и напръскал нападателя, за да се предотврати по-сериозен инцидент.

Циганинът успял да избяга с кола, в която чакал наблизо негов съучастник. На следващият ден обаче нападателят бил задържан, а преди дни получи и наказанието си от съда в града.

Г.А. получил пробация за срок от една година. Той няма право да посещава заведението „Бар Лебар“ през следващите две години. Заради бурния си нрав на циганина е забранено да напуска жилището си от 23 до 6 часа за срок от половин година. Освен това Г.А. ще трябва да положи безвъзмезден труд в полза на обществото от по 320 часа за срок от две години.

Следвайте ни в социалните медии